Jakub Koráb v bráně Bohemians a jeho návrat do extraligy (Šimon Jiráček) Jakub Koráb v bráně Bohemians a jeho návrat do extraligy (Šimon Jiráček)
22. 9. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Rok a půl pauzy. Cítím se klidnější, říká Jakub Koráb

 



V extralize odchytal 11 sezon, a když předloni odcházel z Mladé Boleslavi, myslel si, že už se do české nejvyšší soutěže nevrátí. Jenže krátce po Czech Open mu zazvonil telefon a nová výzva byla na stole. Jakubu Korábovi se ozval Michal Jedlička, trenér Bohemians.

Oblékl dres s oblíbeným číslem 86 a jeho návrat díky televiznímu přenosu mohli sledovat všichni fandové florbalu. Po třech sezonách ve Future a osmi v Mladé Boleslavi tentokrát hájil branku Bohemians. „Musím říct, že se v brance cítím daleko klidnější než dřív. Dokážu si vyčistit hlavu a soustředit se jen na zápas a na svůj výkon,“ říkal po zápase, který Bohemians s favorizovaným Tatranem prohráli. Ale Jakub Koráb nebyl nespokojený. „Myslím si, že to byl atraktivní florbal se šancemi na obou stranách. My jsme je bohužel neproměňovali. Velký problém nám očividně děla střela z první. Diváci se ale určitě bavili,“ rozpovídal se.

O tom, že půjde do brány už na první kolo, měl jasno dřív: „Vzhledem k tomu, že druhý brankář je zraněný a k dalším okolnostem, jsem to tušil už při podpisu smlouvy, tzn. před týdnem.“ Potvrdil tak jen slova trenérů Bohemky o tom, že na postu gólmana museli řešit velké problémy. Lukáš Mück po Czech Open tým opustil a po zranění Jana Cimbálka najednou nebyl žádný brankář.

SESTŘIH UTKÁNÍ BOHEMIANS – TATRAN 3:6

Po roce a půl je tedy Jakub Koráb opět ve společnosti extraligových gólmanů. Naposledy chytal 3. března 2013 za Billy Boy proti Spartě a loučil se vítězstvím 9:3. Od té doby se ale prý příliš nezměnilo. „Těžko hodnotit po prvním zápas. Tentokrát to bylo specifické v tom, že to byl televizní zápas a hráli jsme proti Tatranu. Ale netroufám si říct, jestli se ten florbal někam posunul nebo ne.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*