Stejně tak jako před dvěma lety, i letos se podařilo extraligu oživit hned dvěma týmy. Jedním z nich je staronový účastník extraligy FbŠ Bohemians Praha. Klokani postoupili do extraligy přes baráž a v extralize rozhodně nebudou chtít hrát druhé housle.
30. 8. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Start extraligy: Bohemka má za sebou stěhování

 



„Na soutěž jsme připravení asi jako každý jiný. Lépe řečeno jako ambiciózní nováček,“ začal prezident klubu Martin Musil. Ten je spokojený hlavně s posílením kádru. „Na to že jsme další pražský extraligový celek a konkurence je tu obrovská, mluvíme o spokojenosti co se týče posilování,“ dodal.

Pro elitní tým Klokanů bude hlavní změna spočívat zejména ve stěhování na novou halu. „Nechtěli jsme trénovat na Děkance a pak hrát zápasy někde jinde. Proto jsme volili cestu kompletního přestěhování A-týmu na jinou halu,“ vysvětlil Musil.

Bohemka bude mít od nové sezony zázemí v hale střešovického Tatranu. „Budeme tam mít veškerý servis. Ve Střešovicích budeme jak trénovat, tak i hrát veškerá svá utkání.“

Pro Bohemians jako pro nováčka bylo lehce obtížné zajistit finance pro extraligu. I přesto se to pražskému klubu podařilo. „Tím, že jsme šli z baráže, měli jsme finančně nákladný i konec sezony. Druhým faktorem byl nákup posil a třetím finanční náročnost extraligy,“ vyčetl Musil, který zároveň dodal, že se vše podařilo v rámci možností zvládnout.

„Není to úplně jednoduché, ale podařilo se nám vše dotáhnout do konce. Ale práce pro nás nekončí. Během sezony bychom chtěli do našeho portfolia partnerů ještě alespoň jednoho získat,“ uzavřel boss pražského klubu.

Soupiska FbŠ Bohemians

Brankáři: Lukáš Mück (Sparta), Michael Zelený, Michal Rebro (Future)

Obránci: Jakub Květoň (Sparta), Lukáš Janů, Michal Kubert, Martin Boháč, Martin Rebro (Future), Lukáš Kuncman, Matěj Doležal (Tatran), Adam Růžek

Útočníci: Tadeáš Velechovský, Ondřej Plecháč, Petr Hromádko, Tomáš Křenek, Tomáš Kindl, Jiří Jakoubek, Jan Buchta (Tatran), Martin Poláček, Ivan Petr, Pavel Čihák, Marek Hluchý, Ondřej Kozák, Pavel Žďárský (Sparta)

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*