13. 10. 2014 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Beru si dovolenou, ulevil si Pazdera. SKV má první vítězství v historii

 



Na ten pocit čekali přes sedm let. Když Sokol z Vinohrad poprvé postoupil do extraligy v sezoně 2006-07, uhrál jen dvě remízy. Tentokrát už po 5 odehraných zápasech překonal své maximum. A stačily k tomu pouhé tři góly.

Když už to na začátku roku 2007 vypadalo na první vítězství – a zrovna nad Tatranem, zlomil SKV vyrovnávacím gólem minutu před koncem vyrovnávací brankou Michal Jedlička. Pak přišla ještě jedna prohra v prodloužení s Bohemians. Vinohrady do 12. října 2014 v extralize nedokázaly vyhrát.

A i když úvod sezony nevypadal beznadějně, dočkali se svěřenci Jana Pazdery přepisu historie ve druhé sezoně mezi elitou až na pátý pokus. Tým SKV nehrál špatně ani proti Chodovu, ani proti Vítkovicím. V soubojích s ostřílenými týmy měl ale méně zkušeností a i kvality. Možná i proto Sokolové ztratili sebevědomí a v následujících duelech v Mladé Boleslavi a Liberci totálně propadli. I proto byl pro ně duel s Otrokovicemi nesmírně důležitý, navíc Panteři v nové sezoně také nebodovali.

Bylo to oboustranné trápení. Týmy se spíš chtěly vyvarovat chyb, než aby se pouštěly do otevřeného a ofenzivního florbalu a Vinohrady těch zaváhání vyrobily méně.

I když v průběhu druhé třetiny odskočily po trestném úderu a trestném střílení do dvoubrankového náskoku, do konce se bály o výsledek. Otrokovice ale stále bojují s koncovkou a tak jim bylo málo platné, že domácí celek přestřílely. „Přepište dějiny, beru si dovolenou až do play-down,“ ulevil si s nadsázkou trenér Jan Pazdera, věděl ale, že tenhle bodový zisk může týmu jen pomoci.

„Týmovým výkonem jsme se přiblížili k tomu, čím se chceme v lize prezentovat. Věřím, že z hráčů spadne nervozita a odrazíme se k lepším výkonům,“ dodal.

Vítězný gól zařídil Jan Svoboda po trestném střílení, které provedl netradičně. Místo klasického florbalového „náchodu“ zvolil běh a rychlou kličku.

„V tréninku už mi docházely nápady. Zkusil jsem to rozběhnout a brankář tipnul špatnou stranu,“ řekl Svoboda ke svému úspěšnému pokusu. A i on věří, že body získané s Otrokovicemi letos nebudou poslední. „Doufám, že jich získáme dost na to, abychom ukázali, že do ligy patříme. Chtěli jsme je už minule, ale povedlo se nám to až dnes,“ dodal.

To otrokovický Karel Ťopek opět musel konstatovat, že s přesnou střelbou se jeho tým potýká. „Bylo to plné střeleckého zmaru a zvítězil tým s týmovějším pojetím. Jednoduše to ubojovali. Pro nás je to ponaučení pro příště,“ řekl otrokovický lídr. Příště přijede na Štěrkoviště Chodov.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*