Barbora Beranová (vpravo) už kariéru ukončila dávno a věnuje se pískání, dres Tatranu však letos neobleče ani Barbora Zabavskou (vlevo).
28. 10. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran slaví první body v sezoně, Olomouc je po výhře nad Vinohrady už šestá

 



V extralize už jen jeden tým po dnešních zápasech 7. kola nemá ani bod. Po porážce v duelu o předposlední místo na Tatranu 3:4 je to nováček z Jičína. Střešovicím jediná výhra stačila k tomu, aby se dostaly na úroveň devátého FBC Ostrava, které v městském derby schytalo debakl 1:13 od Vítkovic. Ve skvělých výsledcích pokračuje Olomouc, jež díky výhře nad Vinohrady poskočila před ELITE na 6. místo. Po dlouhé rekonvalescenci se na hřišti sešly opory Herbadentu Denisa Billá a Dominika Šteglová.

Druhá z nich dnes proti Liberci nastoupila po odehrané chvilce z předminulého víkendu proti Ostravě od druhé třetiny a dokonce pomohla asistencí k vítězství 6:3. Zatímco Šteglová se zranila v lednu, Billá ještě o 2 měsíce dřív a po epizodní roli na světovém šampionátu dnes skočila krátce před polovinou utkání do extraligy na den přesně po roce!

Liberec její tým prověřil: 2 třetiny se držel a Herbadent jej zlomil až v závěru. „Utkání bylo vyrovnané, rozhodly drobnosti a v těch jsme dnes byly malinko lepší. Jednalo se zatím o nejtěžší utkání v sezoně,“ uvedla trenérka vicemistryň Markéta Šteglová, jejíž tým už přitom v ročníku nastoupil proti Bohemians.

Jeho hráčky dnes v derby 2 týmů, které hrají na Děkance, porazily ELITE 4:1. Definitivní úder svým bývalým spolubojovnicím zasadila 23 vteřin před koncem Hana Poláková. Pro kanonýrku FbŠ to byl už 12 zásah v sezoně. Nejlepší střelkyní soutěže však už po dnešku není.

Chodovská Jana Vojáčková totiž po 5 nedělních trefách přidala dnes na hřišti Židenic hattrick a položila základ k úspěchu svého týmu 8:3. Trenérka Pražanek Michaela Marešová ovšem z výkonu svých svěřenkyň nejásala. „Úplně se nám nedařilo, dostávaly jsme laciné branky. A když k tomu přičtu, že se tu úplně nehrál florbal, musíme brát 3 body a jet domů,“ uvedla.

Daleko smutněji se ku Praze ubírala výprava Vinohrad. Těm v Olomouci nevyšla prostřední třetina (0:3) a v poslední ztrátu jen snížily na konečných 4:6. Mohlo být ještě větší drama, kdyby hrající trenérka SKV Magdalena Kotíková v 45. minutě proměnila nájezd. „Byl to zápas dvou odlišných polovin, kdy jednu hrajeme jako z partesu a druhou jako 12letá děcka,“ nechápal trenér Olomouce Pavel Hausner.

O skóre těsně za Vinohrady už tak je Tatran, jenž se ve svém 6. zápase sezony dočkal prvních bodů. Nad Jičínem už vedl 3:0 a 4:1, ale především Andrea Satýnková v dresu hostů dělala, co mohla a 2 góly přivedla duel do napjatého závěru. Jičín byl nakonec milimetry od vyrovnání, pouhých 9 vteřin před koncem trefil tyčku! Prospaná půlka utkání nás stále vítězství, které jsme už potřebovali. Bohužel zase odjíždíme bez bodu. Holkám patří díky za druhou půlku utkání, touto hrou bychom se chtěli nadále prezentovat,“ uvedl lodivod Jičína Tomáš Pokorný.

Ostrava dostala během 3 dnů 31 gólů. Po 18branovém přídělu na Chodově tentokrát slízla dalších 13 od Vítkovic. V jejich dresu se činila především Veronika Enenkelová, která před víkendovým EFT v Praze ukázala střeleckou formu a nasázela 4 góly. Celkem 4 body nasbírala i finská opora zadních řad Vítkovic Mirva Laitinen (1+3). Jsem rád, že nám začínají vycházet některé situace, na kterých pracujeme. Dnes bylo o zápase rozhodnuto velmi brzy a tentokrát mě těší, že i naše střelecká efektivita se pozvedla,“ pochvaloval si trenér mistryň Jiří Velecký především 1. třetinu, jíž jeho hráčky ovládly 6:0.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*