2. 11. 2014 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bylo to pro mě docela příjemné utkání, Finky ale byly lepší, říká Kubíčková

 



Brankářka Lenka Kubíčková prokázala, že i při neúčasti Jany Christianové může mít český tým mezi tyčemi velikou oporu v ženě v masce. V pátek nejprve zničila Švýcarky, dnes pak byla klíčovou postavou u vybojované výhry nad Finskem, kterou ještě vyšperkovala třemi vynulovanými nájezdy. Není divu, že si vysloužila nominaci do All stars týmu turnaje.

Utkání s Finkami si z osobního pohledu pochvalovala. „Paradoxně to bylo docela příjemné, měla jsem dostatek zákroků a byla stále v tempu, naštěstí finské zakončení nebylo nijak hrozné, takže to bylo v pohodě,“ hodnotila zkušená brankářka, kterou z hlediště sledoval také kouč Jiří Velecký.

V posledních sekundách při Češkách stály všechny dobré síly, když Elina Kujala spálila 2 obrovské šance. „Co jsem zaslechla z lavičky, poprvé snad trefila dokonce břevno, podruhé nevím, to si moc nevybavuji,“ kroutila hlavou.

Po remíze 4:4 následovaly samostatné nájezdy a na Kubíčkové si postupně vylámaly zuby Klinga, Soumela a nakonec Pöllänen. Věděla, co čekat? „Nevěděla, vůbec, nemáme je vůbec načtené, protože to byla první taková ostřejší akce, takže to přijde až časem,“ přiznala. Vsadila tedy na zkušenost. „Klasicky jsem čekala, co udělají, naštěstí to nebylo nějaké precizní zakončení,“ oddechla si.

Euro Floorball Tour 2014 -  CZE vs FIN

Vzhledem ke dvěma výhrám měla důvod být spokojená. „Výsledkově určitě, herně tam byly velké mezery, Finky byly stoprocentně lepší než my, ale bojovaly jsme, což budeme muset. Ještě to chce přidat florbalovost, ale věřím, že to za ten rok a kousek dokážeme,“ vzhlíží do budoucna.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*