6. 12. 2014 Reprezentace - Muži (1) KOMENTÁŘŮ

Trápení, ale nakonec úleva! Start vyšel, Češi porazili po dramatu Nory 7:6

 



První a rozhodně velmi těžký zápas česká reprezentace na mistrovství světa v Göteborgu zvládla. Drama s Norskem vyhrála těsně 7:6 i díky 2 gólům Patrika Dóži. Pocit vítězství ale kazí nespočet hrubých chyb v defenzivě.

Vítězství nad Norskem se nerodilo lehko. Češi šli brzy do 2brankového vedení. Po Jendrišákově dorážce jednou rukou se po nádherně sehraném kontru trefil za Rönnmarkova záda Tom Ondrušek. Jenže ve 2. polovině úvodní třetiny musely trenérovi Cepkovi hrůzou šednout vlasy.

Po naivních chybách Podhráského a Deutsche využili Norové téměř stoprocentně vše, co se jim naskytlo. Svou chvíli slávy si tak mohl užít Ole Mossin Olesen, který stejně jako před 2 lety vystřihl nádherný zorro gól a dodal Norům sebevědomí. Český tým sice rychle dokázal odpovídat na norské góly, poslední slovo v 1. třetině ale měli nakonec opět Norové, když se přímo z trestného úderu trefil Ole Martin Skau Jansen.

V prostřední třetině se začalo hrát opatrněji, ale rozhodně nebezpečnější byli i díky přesilovce Norové. Naštěstí se rozchytal Tomáš Kafka, který několika důležitými zákroky držel vedení. Český tým 2. třetinu přežil a nakonec šel do šaten díky Patrikovi Dóžovi s 2brankovým vedením. Mikešův perfektní pas usměrnil útočník Pixba za Rönnmarka v čase 39:59.

Poslední třetina začala nadějně. Po Curneyho gólu vedli Češi už o 3 góly, jenže Nory do hry dostalo paradoxně vlastní oslabení. V mizerně sehrané přesilovce Češi inkasovali z Kronbergovy hole a na další nervy zadělal gól Skau Janssona, který perfektně vystihl Ondruškův riskantní kros středem hřiště.

Chvilku klidu dal svěřencům Radima Cepka gól Martina Tokoše, hned vzápětí ale nešťastně podklouzl smolař zápasu Marek Deutsch a norský tahoun Ketil Kronberg sám proti Kafkovi uspěl.

Poslední 2 minuty pak už jen Kafka a spol. bránili hubené vedení a ti, kdo fandili Čechům, trnuli. Těsné a důležité vítězství ale nakonec Češi uhájili.

 

Česko – Norsko 7:6 (4:3, 1:0, 2:3)
Branky:
3. Jendrišák (Natov), 4. Ondrušek (Mikeš), 13. Dóža, 20. Suchánek (Tokoš), 40. Dóža (Mikeš), 44. Curney (Podhráský), 56. Tokoš (Sladký) – 11. Olesen (Kronberg), 19. G. Evensen (Straete), 20. Skau Jansson (Ronglien), 51. Kronberg (Olesen), 52. Skau Jansson. 57. Kronberg. Rozhodčí: Burek, Czarnecki (Pol.). Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2077.

Česko:
Kafka 3

Deutsch 1, Podhráský 2
Suchánek 3, Veltšmíd 2
Sýkora 2, Jelínek 2

Natov 2, Jendrišák 3, Curney 2
Sladký 3, Tomašík 3, Tokoš 3
Ondrušek 2, Mikeš 4, Dóža 4
navíc 50.-51. Zozulák

Norsko:
Rönnmark 3

Nielsen De 2, Gidske 2
Ronglien 2, Gustavsen 3

Torp 3, Kronberg 4, Olesen 4
Skau Jansson 3, Straete 3, G. Evensen 2
Fauskanger 2, Hoff Eriksen 1, Nilsson 1

(hodnocení hráčů: 5 – supertřída, 4 – velmi dobře, 3 – dobře, 2 – průměrně, 1 – špatně)


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    vítězství jsme uhájili a to bude jedna z mála pozitivních informací z tohoto utkání. spolupráce první lajny byla na pováženou, natov dost chyboval a méně než 50% oproti extralize a curney i přes vstřelený gól jakoby neexistoval, takže jeho velké děkuji podhráskému, který to pro něj vymyslel. o tragickém deutschovi nemá cenu ani se rozepisovat – přitom nejde tak ani o jeho fatální pád… „vítkovická“ lajna rovněž nepřekročila svůj stín. tomašík rozhodně není to co býval před zraněním, opět nezklamal tokoš, který neudržel nervy na uzdě a nechal se vyhodit jako malej kluk . na veltšmídovi bylo v některých okamžicích vidět jeho schizofrenní rozdílné postavení v klubu a reprezentaci. ve třetí lajně opět nezklamal ondrušek, svojí signalizovanou a nepochopitelnou rozehrávkou přes šířku hřiště se přičinil o závěrečné drama. jelínek se snaží, ale taky z něj cítím nejistotu, o jeho roli kapitána mohu jen spekulovat, kafka v posledních dvou minutách zachránil co se dalo. příjemným překvapením byl pro mě dóža, který sršel sebevědomím a bylo na něm vidět obrovskou pohodu v domácím prostředí. celkově tedy podle mého očekávání, potenciál velmi vysoko, realizace silně pokulhává… a jsem silně přesvědčen o tápání trenérské dvojce, přičemž ten druhý tam dávno nemá co dělat… fridrich to ze střídačky nevybudí. snad to proti Švýcarům bude výrazně lepší, ti by nám totiž nemuseli umožnit to co norové a štěstěna dohromady.

Napsat komentář

*