7. 12. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Kolo ve znamení probuzení. Doma zabrala Olomouc, v Brně ELITE

 



Elitní čtveřice si v tomto kole zajistila ještě větší bodový náskok, za to od pátého místa dolů se to v extralize žen pořádně pere. Po několika kolech se totiž z letargie probudila Olomouc, která doma v dramatickém utkání porazila Liberec a zdravotními problémy zmítané ELITE si odvezlo dva body z Brna, když v prodloužení porazila Židenice.

Dva nejzajímavější duely se odehrály již v sobotu. V Olomouci to nevypadalo na velké drama, domácí hráčky vedly v polovině utkání 3:0, ale Liberec dokázal ještě do druhé pauzy snížit na rozdíl jedné branky. Ve třetí periodě padlo hned šest branek, po třech na každé straně a domácí si tak odnesli výhru 6:5. „Strašně důležitý zápas a strašně důležité vítězství. Doufám, že si toto holky zapamatují. Protože takhle to hraje tým. Ne jeden hráč, ne deset hráčů, ale celý tým,“ pochvaloval si domácí kouč Pavel Hausner. Hattrickem k výhře pomohla Adéla Pantělejevová.

Možná ještě nyní kroutí hlavami hráčky Židenic – v utkání proti ELITE hned čtyřikrát vedly, ale Pražanky dokázaly pokaždé srovnat a navrch jim Chvátalová vystřelila v prodloužení extra bod na cestu. Jako jeden z klíčů k vítězství se ukázala eliminace hráček, které do Židenic přišly v průběhu ročníku z Uherského Brodu, tentokráte si totiž dohromady připsaly pouze dva body.

Stanislav Richter z ELITE ocenil morální sílu svého týmu. „Rád bych poděkoval holkám za předvedený výkon, v situaci kdy máme třetinu týmu ve stavu nemocných, předvedly bojovný výkon po celý zápas a vybojovaly zasloužené vítěství,“ radoval se. Jeho protějšek pak hořekoval nad přístupem hráček. „Některé hráčky si myslí, že to půjde samo a zapomínají, díky čemu jsme zápasy vyhrávali. Byla to obrovská bojovnost, plnění taktických pokynů a tlak do brány…,“ posteskl si Martin Hájek.

V neděli si své výhry pohlídali favorité, jako první si tři body připsali Bohemians, po výhře nad Vinohrady 5:1. V souboji dvou Hyršlových se tak radovala domácí Iveta, nikoliv hostující Ivana, za svobodna Lisová. „Poměrně poklidný zápas, který jsme měly pod kontrolou. Jsem ráda, že jsme mohly dohrát na kompletní tři pětky,“ hodnotila utkání Zuzana Jelínková.

Své si uhrálo také elitní trio. Chodov po sobotní pohárové výhře 6:2 přidal čtyři branky a Ostravu porazil v poklidu se skóre 10:2, a to přesto, že se nemohl spolehnout na služby Anet Jarolímové, která zůstala v Praze léčit virózu. „Výsledkově to sice vypadá lépe, ale herně to má k ideálu poměrně daleko,“ komentovala trenérka Chodova Michaela Marešová.

Vítkovice si přijely do Prahy pro výhru 10:1 nad Tatranem, v jehož sestavě nechyběla ani bývalá extraligová sudí Adéla Jaucová. A utkání začalo překvapivě, po brance Zabavské vedl Tatran, jenže Ostravanky od druhé třetiny začaly plnit roli favoritek a utkání dovedly do vítězného konce. Hned šesti body (4+2) se na výhře podílela Hana Sládečková. „V zápase jsme potvrdili roli favorita, ve druhé třetině jej rozhodli a poté kontrolovali,“ uvedl kouč Vítkovic Velecký.

V nejjednoznačnějším utkání víkendu si nakonec Herbadent poradil s Jičínem poměrem 13:0, jedenácti zákroky se o první extraligové čisté konto domácí brankářka Karolína Červová. „Dobývání zataženého bloku, který se bohužel ani moc nepokoušel o útok. Pro diváka asi nepříliš atraktivní podívaná, která byla celkem rychle rozhodnutá,“ nebyla s úrovní utkání spokojena Markéta Šteglová.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*