Denisa Billá (vlevo) a Anet Jarolímová v reprezentačním dresu na minulém šampionátu v Česku.
7. 1. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Do národního týmu se pro kvalifikaci na MS vracejí Billá i Jarolímová

 



Po 14 měsících jsou v národním týmu zpět připravené naskočit Denisa Billá a Anet Jarolímová. Dvě z nejlepších českých florbalistek posledních let by měly reprezentaci vést na Slovensku v kvalifikaci na světový šampionát. Ten se uskuteční v prosinci ve finském Tampere.

Výběr se o minulém víkendu sešel v Pardubicích na soustředění, na němž vzhledem k tomu, že švýcarská liga neměla pauzu, chyběly brankářka Kristýna Horňáková a útočnice Hanka Lacková. Obě ale v nominaci na kvalifikaci jsou, první z nich přijede na sraz poprvé coby hráčka Burgdorfu. Naposledy se v české brance objevila loni v dubnu, kdy jako střídající dochytala krutý debakl 4:16 se Švédkami. Svou účast v brankovišti z minulého EFT v Praze zopakuje vítkovická Hana Ranochová, mimo hru je protentokrát opět chodovská Kristýna Provázková.

Pauza Billé a Jarolímové v národních barvách je ještě delší než u Horňákové. Vážné zranění kolene první z nich sebralo rok, teď je podle plánu zpět v reprezentaci a s kapitánskou páskou by měla být jednou z klíčových hráček výběru. Totéž platí o chodovské tahounce, která si po minulé náročné sezoně a letních zdravotních potížích dala od národního celku pauzu, jíž po nedávné debatě s hlavním koučem Miroslavem Janovským ukončila.

Návratem Billé nastaly trenérům celkem příjemné starosti. Máme totiž mírný přetlak u vyrovnaných obránců – ‚leváků‘, kde máme vedle Denisy například Kristýnu Bachmaierovou, Kláru Leierovou, Lucii Theimerovou, Zuzanu Halfarovou, Gabrielu Tožičkovou nebo Veroniku Rybičkovou,“ uvedl hlavní kouč Janovský pro web ceskyflorbal.cz.

S kolegy Lenkou Bartošovou a Dušanem Dudeškem vybíral jedno jméno z trojice Theimerová, Halfarová, Tožičková – a volba padla na první uvedenou. „V tuto chvíli hraje z celé trojice v nejlepší pohodě. Halfarová i Tožičková měly v minulých měsících zdravotní problémy a až doženou tréninkové manko, určitě si důrazně řeknou o místo v základní sestavě,“ dodal Janovský.

Kvalifikace v Nitře začne 4. února, Češky se postupně utkají s celky Velké Británie, Itálie, Slovenska, Ruska a Norska, jež by mělo patřit jejich k největším konkurentům v boji o plánovanou první příčku.

Nominace Česka na kvalifikaci na MS (4. – 8. února 2015, Nitra)
Brankářky: Horňáková (Burgdorf/Švýc.), Ranochová (Vítkovice).
Obránkyně: Billá, Čapková (obě Herbadent), Koníčková, Leierová (obě Liberec), Bachmaierová (Chodov), Ratajová (Vítkovice), Theimerová (Židenice).
Útočnice: Jarolímová, Křížová, Urbánková, Vojáčková (všechny Chodov), A. Bočanová, Hyršlová (obě Bohemians), Enenkelová, H. Sládečková (obě Vítkovice), Krupnová (Herbadent), H. Lacková (Chur/Švýc.), Mlejnková (Liberec).


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*