Martin Rožnovják vyrovnal na 3:3. Foto: Martin Dvořák. Martin Rožnovják vyrovnal na 3:3. Foto: Martin Dvořák.
20. 1. 2015 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav má pohár! Buldokům ho ukradla 11 sekund před koncem!

 



Český pohár opět patří Mladé Boleslavi! Finálové drama v Opavě vyhrála nad Brnem 5:4 po samostatných nájezdech. Buldoci prohráli už své 4. finále, tentokrát je dělilo od vítězství pouhých 11 sekund!

Brnu vyšel vstup do zápasu náramně. Rytych lovil míček už po 96 sekundách po střele Žižky a Mladoboleslavské pomalu probudila k přepnutí výkonu na vyšší rychlost až další povedená střela Jeskiho. Buldoci vedli o dva góly, což se jim v předchozích třech účastech ve finále nepovedlo.

Petr Jeski skóroval už na 2:0 pro Buldoky. Foto: Martin Dvořák.

Petr Jeski skóroval už na 2:0 pro Buldoky. Foto: Martin Dvořák.

Boleslavi pomohlo až první vyloučení zápasu. Křenka sice nejdřív gólman Kejík při trestném střílení vychytal, v přesilovce už ale nestačil na jeho perfektní skrytou ránu. A ještě před prvním odchodem do šaten Středočeši vyrovnali, když Novák po výběhu vyvěsil krásný gól a pak se zastavil až na zdi haly.

Brno šlo ale ve druhé třetině znovu do vedení. Rytycha překonal opět Žižka, když zametl míček do branky v nepříliš přesvědčivě zahrané přesilovce. Pak mohli Buldoci jen litovat, že promarnili další početní výhodu. Brzy poté totiž Martin Rožnovják vyrovnal. Stalo se to ve chvíli, kdy Boleslav poprvé překonala nepříjemnou osobní obranu Buldoků.

Martin Rožnovják vyrovnal na 3:3. Foto: Martin Dvořák.

Martin Rožnovják vyrovnal na 3:3. Foto: Martin Dvořák.

Brno bylo v poslední třetině aktivnější a pohyblivější a dokázalo dokonale eliminovat nejnebezpečnější pětku Curneye. A snad i proto se 39 sekund před koncem dočkalo čtvrtého gólu. Brankář Kejík předtím zlikvidoval několik ošemetných situací a byl i u zrodu protiútoku, kterým Bauer s Juhaňákem málem rozhodli zápas. Málem, protože Mladá Boleslav šla ihned do power play a v ní všudybyl Curney pouhých 11 sekund před koncem vyrovnal!

Pro Buldoky to byla krutá rána, ale prožili si přesně to, co v semifinále provedli Vítkovicím. Téměř vyhraný zápas jim protekl mezi prsty.

Radost Mladé Boleslavi po vítězství nad Brnem. Foto: Jan Pavlíček.

Radost Mladé Boleslavi po vítězství nad Brnem. Foto: Jan Pavlíček.

V prodloužení už se hrálo opatrně a na mladoboleslavské střídačce se pomalu začal rozcvičovat druhý brankář Jakub Výtisk. Právě sázka na specialistu na nájezdy Mladé Boleslavi vyšla. Výtisk zlikvidoval postupně nájezdy mazáků Komendy, Martina Koutného, Juhaňáka a nakonec i Jakůbka a Mladá Boleslav mohla slavit. Pohárovou trofej obhájila a získala podruhé v historii.

FINÁLE POHÁRU: MLADÁ BOLESLAV – BRNO 5:4SN (2:2, 1:1, 1:1 – 0:0), HODNOCENÍ A STATISTIKY


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*