Martin Rožnovják a Mladá Bolelslav. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz Martin Rožnovják a Mladá Bolelslav. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz
15. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Extraliga má nového lídra! Boleslav je v čele, Ostrava zadělala na drama

 



Mladá Boleslav jde dvě kola před koncem do čela extraligové tabulky! Středočeši se ale na výhru v Liberci notně nadřeli a rozhodli až v závěru. Důležité body získala Ostrava, která rozhodně nevzdala boj o play off. Na osmé Pardubice ztrácí už opět jen 2 body.

Scénář 20. kola rozepsali Bohemians senzačním televizním vítězstvím nad Tatranem, které zamotalo boj o vítězství v základní části. Tatran totiž ztratil následně body i s Pardubicemi a konkurenti toho náležitě využili.

Mladá Boleslav odjížděla do Liberce k lokálnímu derby bez Jana Jelínka a do obrany se nečekaně postavil Jaromír Ekl. Hra vítězů poháru ale vázla a Liberec, který vsadil na sestavu se dvěma pětkami dlouho se svým soupeřem držel krok.

Hosté pod Ještědem odskočili na rozdíl tří gólů v závěru druhé třetiny, Liberec se ale nevzdal a necelých pět minut před koncem snížil na 3:4. Drama nakonec utnul faul Jiřího Strobacha, po němž sudí nařídili nájezd. Hrdina zápasu Vaníček sice Curneyho exekuci vytěsnil, v následné přesilovce však Křenek definitivně rozhodl a upravil na konečných 3:5.

Liberec – Mladá Boleslav 3:5 (1:1, 0:3, 2:1)

Na zisk tří bodů se nadřely i Vítkovice, které na otrokovickém Štěrkovišti po dvou třetinách prohrávaly 1:2. Mistrovský tým, do jehož branky po delší pauze zaklekl Roman Ciompa, však v poslední třetině zápas rezolutně otočil.

Domácí tým doplatil na několik vyloučení, ve kterých ztratil dost sil. Pak už úřadovaly Vítkovice, které v posledních 20 minutách nasázely domácím 5 gólů. Po vítězství 6:2 bodově dohnaly druhý Tatran.

Panthers Otrokovice – 1. SC Vítkovice 2:6 (1:1, 1:0, 0:5)

Pardubice sice v pátek nečekaně odvezly body ze střešovické stodoly, v Brně však už takovou fazonu neměly. Buldoci se v domácím prostředí tentokrát nemýlili a o zisku bodů rozhodli už v první třetině, po které donutili hosty vystřídat gólmany. Po 40 minutách byl stav už 7:2 a domácí tým už se do žádných větších akcí hnát nemusel.

Bulldogs Brno – Sokol Pardubice 8:3 (4:1, 3:1, 1:1)

Pardubické zaváhání přišlo vhod Ostravě, která se doma se Spartou sice chvilku trápila a skóre otáčela až díky parádním Švajného trefám v přesilovkách. Od druhé třetiny ale domácí FBC jasně vládlo a hlavně dokázalo proměňovat své šance.

Sparta nakonec v Ostravě prohrála vysoko 4:8 a stále se musí strachovat o své postavení v osmičce. Má sice náskok čtyř bodů na deváté místo, ale před sebou pražská derby s Bohemians a Tatranem. Do hry však hraje Pražanům fakt, že jejich přímí konkurenti Ostrava a Pardubice v posledním kole základní části sehrají vzájemný zápas.

FBC Ostrava – Sparta Praha 8:4 (2:2, 5:1, 1:1)

Chodov měl na Vinohradech převahu, konečné skóre však ne zcela odpovídá průběhu utkání. Hosté šli sice brzy do vedení a po první části vedli 3:1, domácí ale ve druhé třetině manko doháněli a dostali se na dostřel. I nadále působili favoritovi potíže.

O vysokém vítězství Chodova tak rozhodla až závěrečná třetina, ve které tým z Jižního Města vstřelil čtyři branky, naopak Vinohradští potvrdili svou nemohoucnost v zakončení. Pět bodů zaznamenal Patrik Dóža, čtyři branky do sítě Vinohrad nasázel Ondřej Mikeš.

Královské Vinohrady – TJ JM Chodov 4:9 (1:3, 3:2, 0:4)


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*