Ostravská radost: Štěpán Laja, Petr Krzyžanek, Marek Švajný, Václav Komačka Ostravská radost: Štěpán Laja, Petr Krzyžanek, Marek Švajný, Václav Komačka
28. 2. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Ostrava dobyla Pardubice a je v play off! Právo první volby patří Boleslavi

 



Pardubice mají smůlu. Dlouhých 8 sezon čekaly na postup do extraligového play off, ale nedočkaly se ho ani letos. Mohly si ho vybojovat v domácím utkání s FBC Ostrava, ale namísto zisku aspoň jediného bodu přišel kolaps. Prohra 4:7 znamená konec snů. Základní část vyhraje poprvé v historii Mladá Boleslav.

Východočechům vůbec nevyšla první třetina, ve které hráli bázlivě, a snad z obrovské nervozity dělali spoustu chyb. A hosté dokonale trestali. Po 13 minutách vedli zaslouženě 3:0!
Ve druhé třetině to byly úplně jiné Pardubice. Ostrava se spokojila s bráněním a hrou na rychlé kontry, ale za pasivitu jí domácí potrestali. Když Adam Šťastný snížil před polovinou utkání na 2:3, byla vyprodaná aréna v extázi.

Jenže tlak Pardubic zabrzdili sudí dosti přísným vyloučením Ďopana a FBC už podruhé v utkání dokázalo, že s přesilovky umí využívat. Domácí se pak ještě dvakrát totálně propadl v obraně a pardubičtí gólmani se radši vystřídali. Ostrava mohla jít do šatny s luxusním čtyřbrankovým náskokem.

Hostující FBC si v poslední třetině hlavně dávalo pozor na chyby a i když byla patrná snaha domácích pokusit se o obrat, proti byl zejména jistý gólman Laja, kterému ve dvou případech pomohla i branková konstrukce. I přesto, že domácí tým hrál skoro celých posledních 10 minut power-play, vyhrála Ostrava v Pardubicích svůj nejdůležitější zápas přesvědčivě 7:4 a nutno dodat, že zaslouženě. Byla totiž efektivní a psychicky lépe připravená.

PARDUBICE – OSTRAVA 4:7

O vítězi základní části je rozhodnuto! Stane se jím poprvé v historii Mladá Boleslav. Obhájci titulu z Vítkovic mají po prohře definitivní jistotu, že skončí na třetím místě.

První branku dalšího sobotního šlágru závěrečného kola základní části vstřelil vítkovický Lukáš Řezanina a Vítkovice byly po úvodním dějství o gól vepředu. Boleslav ale strhla vedení na svojí stranu a dostala se dokonce do dvoubrankového vedení. Po snížení Marka Matejčíka na 5:6 sáhl trenér Zahalka k nečekanému tahu – Rytycha vystřídal v brance Výtisk.

Martin Rožnovják slaví hattrick proti Vítkovicím. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz

Martin Rožnovják slaví hattrick proti Vítkovicím. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz

Mladého gólmana sice prostřelil v 45. minutě Jakub Hubálek, od té doby ale už dávali góly jen domácí. Dvěma trefami dovršil hattrick Martin Rožnovják, na něj navázal přesným zásahem Tomáš Chroust a pojistku do prázdné brány přidal exvítkovický Petr Kološ. Kromě toho, že Mladoboleslavští nasázeli svému velkému rivalovi 10 gólů, je může těšit, že si jako první budou moci vybrat soupeře pro čtvrtfinále.

MLADÁ BOLESLAV – VÍTKOVICE 10:6

Liberec si s největší pravděpodobností vybojoval výhodu začátku úvodní série play down v domácím prostředí. Na Vinohradech sice svěřenci Lukáše Nesměráka byli dvě třetiny horším týmem, nakonec ale zvítězili po prodloužení.

Úvodní branku duelu mezi posledním a předposledním týmem tabulky vstřelil fantom prvního vzájemného zápasu Lukáš Studený. Vinohrady ale díky dvěma dorážkám skóre otočily a po bláznivé tříminutovce mezi 26. a 28. minutou to bylo už 5:2.

Hned po přestávce ale snížil po dlouhém výhozu gólmana Vaníčka Hůza a přibližně za dalších 10 minut asistoval strážce liberecké branky i u gólu Vážného. Liberečtí měli více ze hry a vyrovnání se dočkaly při závěrečné power-play, díky ráně kapitána Štěpánka. Vaníček kromě přesných výhozů držel svůj tým i vydařenými zákroky a tak rozhodnutí přišlo na druhé straně – bomba Prokopa Ferdana zajistila bonusový bod hostům.

VINOHRADY – LIBEREC 5:6p

 

Ostatní zápasy posledního 22. kola:

Čtvrtek:
SPARTA – BOHEMIANS 4:1

Neděle:
BRNO – TATRAN (17:00)
CHODOV – OTROKOVICE (17:00)


Autor: red



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*