2. 3. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Los MS byl velký skandál. Češky znají soupeřky, čeká je i Švédsko

 



Rok 2015 je rokem mistrovství světa žen. To se v prosinci uskuteční ve finském Tampere a český tým by rád získal jednu z medailí. Český tým v základní skupině potká Německo, Lotyšsko a Švédsko.

Český celek byl jako 4. nejlepší tým světa nasazen v elitním koši. Soupeři pro základní skupinu tak byli taženi z trojlístku Švédsko, Finsko, Švýcarsko a další 2 týmy přibyly z výběru Norsko, Lotyšsko, Polsko a Německo.

LOS JSTE MOHLI SLEDOVAT ZDE

Byl to ale tak trochu trapas. Finští organizátoři si pozvali k losování reprezentanta Miku Kailialu a šéfa Mezinárodní federace Tomase Erikssona. Jako první bylo z osudí vytaženo Nizozemsko, které zařadili arbitři do koše D. Pak ale Eriksson vytáhl ze skleněné dózy Polsko, které vůbec nemělo být v osudí… Polky nakonec vytáhli organizátoři jako první v losování elitní části.

Trapasu si všiml i známý finský fanoušek Tero Töyrylä a upozornil na omyl na svém twitteru. Server salibandyareena.net dokonce vyzval sekretáře IFF Johna Liljelunda k odstoupení z funkce.

Tweety ke skandálnímu losu. Zdroj: Tero Töyrylä, salibandyareena.net

Tweety ke skandálnímu losu. Zdroj: Tero Töyrylä, salibandyareena.net

Ani další losování z osudí totiž nebylo zrovna přesvědčivé. Sekretář Lijlelund přiřazoval skupiny vytaženým týmům tak, že to málokdo chápal. Zatímco při losování výkonnostně horší části MS šly do skupin D a C Nizozemsko a USA za sebou, ve skupinách B a A už to zase bylo střídavě. Proč se jako první zařadily týmy do B skupiny a ne do „áčka“, bylo také těžko patrné. Kdo ví, zda Mezinárodní florbalová federace zveřejní průběh losování na svém Youtube kanálu…

Tak jako tak čeká český celek souboj s Německem, Lotyšskem a Švédskem. Přesný program zápasů bude znám do poloviny dubna.

SKUPINA A:
Polsko
Norsko
Finsko
Švýcarsko

SKUPINA B:
Německo
Lotyšsko
Švédsko
ČESKO

SKUPINA C:
Singapur
Japonsko
Dánsko
Austrálie

SKUPINA D:
Nizozemsko
USA
Rusko
Slovensko


Autor: red



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*