Michal Jedlička. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz Michal Jedlička. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz
5. 3. 2015 Superliga (12) KOMENTÁŘŮ

Jedlička s odvoláním neuspěl. Trest odpyká celý

 



Michal Jedlička si bude muset svůj trest za nevhodné chování na střídačce Bohemians odpykat celý. Disciplinární komise zamítla jeho žádost o prominutí zbytku trestu.

Celý případ začal už loni v lednu, kdy na sebe Jedlička upozornil poprvé v utkání Bohemians – Sparta. Florbalové prostředí pobouřil hlavně tí, že se nevhodně choval při televizním utkání a nebral si servítky vůči rozhodčím. Dostal pokutu 5000 korun a podmíněný tříměsíční trest se zkušební dobou na jeden rok.

Zdroj: Česká florbalová unie.

Tato podmínka měla Jedličkovi vypršet 10. ledna 2015. Vzhledem k tomu, že jeho specifické chování na střídačce provokovalo dál, bylo zřejmé, že doba podmíněného trestu asi těžko uplyne.

A opravdu. V říjnu 2014 musel známý bouřlivák opustit tribunu v extraligovém utkání v Mladé Boleslavi. Poté, co viděl z rukou sudích červenou kartu, projednala jeho prohřešky Disciplinární komise podruhé. Za vyloučení dostal stopku na 3 měsíce, tentokrát natvrdo, neboť byl v podmínce. Trest mu měl skončit 26. ledna 2015.

Zdroj: Česká florbalová unie.

Během listopadu se ale na stůl Disciplinární komise dostala doplňující zpráva delegáta s námitkou Ligové komise. Tříměsíční trest pak byl při projednání navýšen o další dva měsíce. Jedlička se dozvěděl, že „čistý“ bude až 27. března. To znamenalo, že by své svěřence nemohl koučovat ve důležité části play off.

Zdroj: Česká florbalová unie.

Proto se po uplynutí poloviny trestu se chtěl vydat k disciplinárce s odvoláním. A ještě než jednání začalo, proběhla mediálně propíraná taškařice na Děkance. Jedličku z haly vyvedl delegát…
Trenér Bohemians s odvoláním neuspěl. Předseda disciplinárky Tomáš Březina však podotýká, že kauza z Děkanky nehrála v rozhodování jeho komise žádnou roli.

„Rozhodovali jsme nad variantami nevyhovět nebo trest o měsíc odložit na roční podmínku. Nic jiného na stole nebylo,“ vysvětluje Březina.

Zdroj: Česká florbalová unie.

Jedlička tak bude moci na střídačku Bohemians až od začátku semifinále, pokud se jeho svěřencům podaří přejít přes Bulldogs Brno. V horším případě si už extraligu letos nezakoučuje. Možná ale je to pro něj lepší. Pokud by mu disciplinárka změnila tvrdý trest na podmínku, zase by se musel mít napozoru, jestli si někdo nepíše jeho ostrá slova. Souhrnně zaplatil 10 800 Kč a na tribuně si odsedí ještě necelý měsíc. Ale pak by měl mít klid.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • slunce napsal:

    Říkám OK, Bedla není svatoušek a jeho reakce a slova jsou někdy pěkně ostrá.
    Takže řekněme za A: ano, chování trenéra potrestáno a to kromě distancem ještě na poměry florbalu i nemalými financemi. Ale Budiž…
    Ale KDO ŘEKNE to B:???
    – tedy kdy a JAK budou potrestáni rozhodčí za své často velmi nevhodné výkony? Za svoji aroganci (a aroganci moci)…

    A co takhle C:
    – kdo naučí rozhodčí, aby uměli vést utkání bez toho, aniž by si ukájeli svá (často ublížená) ega? O posuzování samotných zákroků během utkání ani nemluvě…
    Rozhodčích, kteří by si uměli před vytasením ČK vypořádat vztahy mezi zúčastněnými na hřišti svojí přirozenou autoritou a bez zbytečné arogance, je fakt málo.

    Jan Havrda

    • slunce napsal:

      A ještě dodám:
      Trpce mě pobavila informace, jak unie nutí rozhodčí na celostátních úrovních dostavovat se k zápasům v saku…
      A přitom naprosto evidentně: samotná práce s rozhodčími vedoucí ke zkvalitnění výkonů = NULA.
      V praxi to pak vede k takovým důsledkům, kdy se i k regionálním utkáním žáků dostaví rozhodční v saku, ale rozhodčí, kterého by florbalově, ale ani povahově neměli pustit nejen do haly, ale ani tak kilometr poblíž…
      Práce s rozhodčími je prostě jeden velký problém.

      Podotýkám, že k rozhodčím je možné mít přes adresné výčitky respekt. Ale tak, jak rozhodčí poslední dobou fungují, si ho rozhodně získat nemohou.
      (Promiňte mi vy světlé vyjímky, jenž bez pochyby existujete).

      A na závěr ještě jedna uštěpačná poznámka delegátovi (a šéfovi) Radkovi, jak jsem se dozvěděl od očitého svědka:
      Přijít o přestávce televizního utkání za rozhodčími a nabádat je, aby udělali zápas zajímavější, to fakt není ani príma, ani fér, a podle mě hlavně vůbec ne žádané!

      Jan Havrda

  • Martin Čépe napsal:

    Čemu se divíte. Florbalová Unie potřebuje nějakým způsobem zviditelnit florbal směrem k divákům. Jakýmkolv způsobem. Jedla je prostě extrovert, který je vidět a slyšet. Takže proč toho nevyužít. Smutné je to, že se Unie stará o pokřikující fanoušky či trenéry, ale neřeší problém kvality rozhodčích. Jedla prostě vidět:-) DOufám, že to zvládnou a dojdou až do semifinále.

  • Dominik Fořt napsal:

    Mohl by mi někdo vysvětlit, proč by potrestaný trenér nemohl nastoupit jako hráč?
    Licenci má …viz obrázek (http://postimg.org/image/52jp122az/)
    Zákaz činnosti se vztahuje jen na trenérskou činnost resp. nesmí vykonávat činnost v realizačním týmu.
    To by jako hráč nedělal …

    Už asi vím – Bedla je přímej a férovej chlap, ten nemá zapotřebí využívat právních skulin v „děravých“ ČFbU předpisech.

    Dominik Fořt

  • Aloha napsal:

    je to komedie pár kašpárků

  • tim napsal:

    Nic novýho. Bylo jasný jak to dopadne to „odvolání“ po scéně na Děkance. Opět se potvrdilo přísloví „kdo chce psa bít, hůl si vždy najde“ Ta hůl bylo ono nesmyslné vyvední na Děkance. A jen pro zajímavost by mě zajímalo, kdo byl v zápase Bohemians – Sparta za rozhodčí a za delegáta? Že by naše známá trojka? Valenta – Ždárský ,Zima? Ani bych se tomu nedivil.Ale co můžem chtít dokud budou ve vedení Unie ty samý mocipání a to i na úrovni regionů. Všichni víme, jak vypadají „volby“ do regionů. Když nejste někomu pochuti, zfalšují se volby. A volby vyhrají, ti lidi ,kteří skáčou jak mocipáni pískaj. Ale vlastní názor? Neexistuje.A na celostátní úrovni ani nemluvím o tom,kdo je ve vedení komisí.Hlavní je dostávat peníze od klubů, kterým se dají pokuty za každou maličkost. Hlavní je mít v každém regionu dva a více sekretářů, kteří jsou někdy zadarmo drahý. A o tom kolik lidí platíme na celostátní úrovni ani nemluvím. Ano platíme. My všichni,kdo florbal hrajeme. Ono 500,- za licenci? K čemu? A když máte v týmu 20 lidí x 500, to už je slušná částka.Na základ platu sekretáře dobrý. Ale to je zbytečný rozebírat, stejnak se nic nezmění. Protože mocipáni tu změnu nechtěj

    • Jakub Král napsal:

      Vsiml sis, ze tvoje cele hodnoceni je negativni? Zkus premyslet trochu pozitivne. Nebo je vazne vsechno tak hrozny jak pises? Pak je na čase to změnit…myslim, ze by si mel byt prvni, kdo se prihlasi jako kandidat do VV…udelas to? Pak te urcite musi zvolit, protoze se svym „pozitivnim“ pristupem to pujde jistě samo. Mej hezky den Time

      • tim napsal:

        Nevím zda jsi zaměstanec Unie,zřejmě jo, že se tak zastáváš mocipánů. Já se ve Florbale pohybuji od jeho počátků,je mi přes 40 let, dělal jsem i rozhodčího sice ve fotbale,ale dalo by se říct, že na vysoký úrovni (pískal jsem dříve 3.ligu – 3.nejvyšší soutěž)Ale nějaký praktiky z fotbalu se začínají bohužel objevovat i ve florbale. Takže mi věř ,že vše o čem píšu moc dobře vím a znám z vlastní zkušenosti. A tvá rada nad zlato „přihlaš se“ .To sice můžu, ale pořád je to o tom, že když se přihlásím s vlastním názorem a budu chtít něco změnit.Tak ve volbách neuspěji, protože i kdyby mě na krásně přítomní zvolili.Volební komise složená většinou z lidí, co maj co dočinění s mocipány. Zařídí,abych se nedostal. Jednou jsem věř mi kandidoval na regionu a přesně takhle to dopadlo. Protože jsem mocipánům nebyl po chuti. Tak zvolili stejný lidi co tam byli předtím,prtože ty jim odkejvají i že barva tohohle webu je zelná.

        • theshorty napsal:

          Poslední dobou všude vídám a slýchám, že když má někdo nějaký názor, tak za tímto názorem musí být něco hlubšího a mimo jiné zastává něčí zájmy (v případě Vašeho komentáře je to jednoduchá rovnice: zastáváš se jich=jsi zaměstnanec unie). Je možné, že někteří lidé ten názor mají i přesto, že nejsou zaměstnancem unie.
          Co se samotného „problému“ týče, tak je zde slyšet klasická ubrečenost a zbavování se odpovědnosti. Jsou to členové florbalového oddílu, kteří si volí předsedu, následně se zástupci oddílů sjedou a volí regionální výkoný výbor, atd. Současné vedení unie bylo v souladu s demokratickými pravidly zvoleno. Chápu, že některým lidem se to nelíbí, ale pokud uznávají demokratické principy, musí respektovat rozhodnutí většiny. Navíc jedná se o volnočasovou aktivitu, jejíž provozování, stejně jako členství v unii, je čistě privátní volbou každého jedince.
          A ne, opravdu nejsem zaměstnancem ČFbU.

  • Josef napsal:

    Vybrali jste skvělou fotku – typický dementní výraz Jedličky.

Napsat komentář

*