Kdo nastoupí na mistrovský trůn po loňských šampiónech z Vítkovic? Kdo nastoupí na mistrovský trůn po loňských šampiónech z Vítkovic?
7. 3. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Play off je tu! Kdy a kde se bude hrát a kdo je favoritem?

 



Základní část AutoCont extraligy je minulostí, dnes se rozjíždí boje o titul. Umístění v tabulce a následný Výběr soupeřů dali dohromady čtyři čtvrtfinálové dvojice a už teď je jasné, že o zajímavé souboje nebude nouze.

Kdy a kde se odehrají úvodní souboje všech sérií? Na které hráče by se pozorný florbalový příznivec měl soustředit? A jak si vedli čtvrtfinalisté v letošních vzájemných zápasech? Florbal.cz Vám přináší velký přehled.

Technology Florbal Mladá Boleslav – AC Sparta Praha
Vzájemné zápasy: 15:6, 9:2
Hlavní hvězdy: Jiří Curney – Luka Časar
Šance na postup: 70 % – 30 %
Úvodní čtyři zápasy: sobota 7. 3. 20:00 (MSH Mladá Boleslav), pondělí 9. 3. 19:30 (Podvinný mlýn), 14. 3. 19:00 (MSH Mladá Boleslav), 15. 3. 18:00 (Podvinný mlýn).

Boleslavští by se letos chtěli definitivně zbavit role „čtvrtého vzadu“. V posledních zápasech při cestě za vítězstvím v základní části zdolali Chodov i Vítkovice a pasovali se tak do role možná hlavního favorita na titul.

To Sparta se po slušném úvodu sezony kvůli nevyrovnaným výkonům propadla a play off si zajistila až trochu překvapivou výhrou nad Bohemians v závěrečném kole. Právě Klokani by mohli být pro Spartu vzorem, v loňském čtvrtfinále zvládli Boleslav zle potrápit.

Oba vzájemné zápasy letošní sezony ale jednoznačně ovládli „Technologové“ a i ve čtvrtfinálové sérii bude tým v čele s reprezentantem Jiřím Curneyem jasným favoritem.

Tatran Omlux Střešovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Vzájemné zápasy: 8:3, 8:5
Hlavní hvězdy: Jan Natov – Štěpán Laja
Šance na postup: 60 % – 40 %
Úvodní čtyři zápasy: sobota 7. 3. 19:00 (TJ Tatran Střešovice), neděle 8. 3. 18:00 (TJ Tatran Střešovice), sobota 14. 3. 18:00 (ČPP Aréna), neděle 15. 3. 18:00 (ČPP Aréna).

Historicky nejúspěšnější český tým vyhrál úvodních 9 zápasů sezony a zdálo se, že v cestě za vítězstvím v základní části ho nic nezastaví. V závěru se ale přes střešovické přehnala Mladá Boleslav a tým trenéra Jakoubka skončil na 2. místě. Ve Výběru soupeřů si pak Tatran za protivníka do čtvrtfinále zvolil Ostravu.

Ta si zajistila účast v play off až v posledním zápase, kdy porazila přímé konkurenty v souboji o 8. místo z Pardubic. Tým trenéra Koutného vděčí za postup do bojů o titul zejména gólmanovi Štěpánovi Lajovi, který po tragickém úvodu prapor FBC výrazně pozvedl, lví podíl na úspěchu má i mladý ofenzivní lídr Marek Švajný.

Zápasy mezi Tatranem a Ostravou mají vždy pikantní příchuť a vyvolávají vzpomínky na slavné finálové série za dob ostravského Pepina. Přestože papírově silnějším týmem je bezpochyby Tatran, říká se, že duely těchto dvou soupeřů nemají favorita.

1. SC Vítkovice – TJ JM FATPIPE Chodov
Vzájemné zápasy: 5:4, 5:4
Hlavní hvězdy: Lukáš Hájek – Patrik Dóža
Šance na postup: 60 % – 40 %
Úvodní čtyři zápasy: sobota 7. 3. 18:00 (Dubina), neděle 8. 3. 18:00 (Dubina), sobota 14. 3. 11:00 (Jižní Město + PP ČT 4 sport), neděle 15. 3. 17:00 (Jižní Město)

Obhájci titulu kvůli horším vzájemným zápasů s Tatranem vybírali soupeře až jako třetí. Překvapivě se vyhnuli tradičnímu čtvrtfinálovému sokovi z Brna a pokusí se vyšlápnout si v repríze Superfinále 2013 na pražský Chodov.

Pro partu kapitána Michala Kotlase je 5. místo po základní části určitě zklamáním. Chodov brzdili nejen špatné výkony v některých zápasech, ale také zranění některých opor. Naštěstí pro fanoušky pražského týmu by už měla být naplno připravena brankářská jistota Jan Barák i obránce Martin Pražan.

Sebevědomí je ovšem určitě na straně Vítkovic, které díky skvělým závěrům utkání těsně udolali svého soupeře v obou vzájemných střetnutích. Chodov by mohl těžit ze zkušeností Radima Cepka, který se vrací na střídačku a bude asistentem trenéra Davida Podhráského.

FbŠ Bohemians – intelligence Bulldogs Brno
Vzájemné zápasy: 4:5, 4:3
Hlavní hvězdy: Martin Kisugite – Filip Kejík
Šance na postup: 55 % – 45 %
Úvodní čtyři zápasy: sobota 7. 3. 20:00 (Děkanka), neděle 8. 3. 16:00 (Děkanka), sobota 14. 3. 20:00 (Vodová – stará hala), neděle 15. 3. 17:00 (Vodová – nová hala).

Nejlepší sezonu v klubové historii prožívají Bohemians. Po návratu do své haly na Děkance se Klokani sice na začátku sezony trochu hledali, pak však bodovali ve 13 zápasech v řadě. Ve čtvrtfinále však stále budou z disciplinárních důvodů postrádat šéftrenéra Michala Jedličku.

Brňané se v sezoně prezentovali slušnou hrou a na 4. místo ztratili pouze 4 body. Buldoci se budou opírat o zodpovědný výkon obrany v čele s matadorem Alešem Jakůbkem, střelce zelenobílých se bude snažit zkrotit brankářský „enfant terrible“ českého florbalu Filip Kejík.

Bodový odstup mezi oběma týmy v tabulce základní části je nepatrný a tak nepřekvapí, že obě vzájemná utkání skončila jednogólovým rozdílem a každý ze soupeřů se jednou radoval z výhry. Výhoda začátku v domácím prostředí by však měla pomoci k postupu Bohemians.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*