Herbadent nepřekvapil a vybral si za soupeře Bohemians. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
22. 3. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Překvapení se nekonalo, Herbadent zvolil Bohemians, Chodov jede do Ostravy

 



 Herbadent svou volbou semifinálového soupeře nepřekvapil. Vzhledem k tomu, jak se v letošním ročníku vyprofilovala Extraliga žen, kdy se na vrcholu bily tři celky – kromě Herbadentu ještě Vítkovice s Chodovem, bylo jasné, že vítěz základní části – pokud projde do semifinále – bude mít možnost vyhnout se dvěma zbylým týmům na cestě do Superfinále. To se také volbou Bohemians stalo.

Herbadent se tak s Bohemians utká v semifinále potřetí za sebou. Tyto dva celky v ženské kategorii obstaraly premiérové Superfinále, poté Bohemians v tomto klání nahradily Vítkovice. Bohemians získali předloni hned dvě výhry, když dokonce sérii po třetím utkání vedli, loni dokázali porazit Herbadent jednou, v prvním utkání.

Souboj Vítkovic s Chodovem uvidíme rovněž potřetí v řadě. Také v tomto klání se dvakrát radoval jeden celek – Ostravanky. Ty vyhrály první měření sil 4:3 na utkání, když vedly už tři ku jedné, ovšem poté začala v kabině slezského celku řádit střevní nemoc, loni pak přemohly pražský celek 4:2.

Svou volbu zdůvodnila Florbal.cz trenérka Herbadentu. „Výběr byl pro nás jasnou záležitostí, už dopředu jsme avizovali, že našim letošním cílem je vyhrát extraligu, potažmo základní část tak, abychom se vyhli Vítkovicím s Chodovem,“ říká Markéta Šteglová. „Tyto dva celky totiž v současnosti mají kvalitnější a širší kádr, než kterým disponujeme my,“ přidává jasný důvod.

Známou sportovní pravdu ovšem Herbadent ctí. „Samozřejmě, že pokud chceme titul, tak musíme porazit každého, ale pro sérii na čtyři vítězná utkání jsou Bohemians vhodnějším soupeřem,“ říká Markéta Šteglová.

O nějakém podcenění ale nemůže být řeč. „To ale neznamená, že Bohemians podceňujeme, naopak, připravujeme se velmi svědomitě, protože si myslím, že Bohemians jdou do série s tím, že nemají co ztratit,“ předpokládá trenérka Herbadentu „Tudíž si nemyslím, že utkání budou tak jednoznačná, jak možná mnoho lidí očekává,“ jde svým názorem možná trochu „proti proudu.“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*