Petr Novotný a Mladá Boleslav. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz Petr Novotný a Mladá Boleslav. Foto: Štěpán Tomš, www.fotoms.cz
4. 4. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Boleslavi chybí jediný krok! Tatran získal skalp domácích Ostravanů

 



Mladé Boleslavi chybí k vysněnému Super finále už jen jediné vítězství. V Brně totiž vyhrála sice až po samostatných nájezdech, ale i to se počítá. Buldoci dali sice tři góly ve hře a další tři v závěrečné loterii, ale bylo to málo. To v Ostravě si šel Tatran od začátku pro vítězství. Osobní obrana na Vítkovice platila,a tak domácí nedokázali vstřelit gól.

Brno mělo ve třetím utkání série víc touhy. To se projevilo jak na obrazu hry, tak i na počtu střel, kterým oba gólmani museli čelit.

Buldoci šli do vedení po samostatné akci Víta Hrubého, který sám získal za mladoboleslvskou bránou míček a také sám pak prostřeli Rytycha na přední tyč. Další tři góly pak přišly po obrovských individuáních chybách. Jeskiho ztrátu potrestal Ludvík, Novotného troufalou rozehrávku Žižka a lacině vypadal i gól Saláta, který dorazil za Kejíka slabou Kološovu střelu.

Těsně před koncem druhé třetiny přišla další naděje pro Brno. Tak dlouho se David Coufal ve třetím utkání trápil, až 10 sekund před koncem druhé třetiny natáhl k parádní střele, která zapadla k pravé tyčce Rytychovy brány. Buldoci se potřetí v zápase dostali do vedení.

A vypadalo to, že už ho nepustí. Po většinu zápasu totž diktovali hru. Jenže když už mohli svého soupeře definitivně srazit do kolen, zahráli mizerně přesilovku. Odpověď tak přišla vzápětí. Do té doby téměř neviditilená Curneyho formace vyrovnala.

Od té chvále byli hosté lepší, ale další gól nepřidali, jelikož výborné zákroky vytáhl i gólman Kejík. A tak došlo až na nájezdy. I tentokrát Mladá Boleslav vsadila na Jakuby Výtiska, ale jeho kouzlo pominulo. Na poslední nájezd Brna se vrátil do brány zase David Rytych a Jiřího Koutného vychytal. A smetanu nakonec slíznul kapitán Petr Novotný, který zápas rozhodl.

Mladá Boleslav vede 3:0 na zápasy a o postupu do Superfinále může rozhodnout už v neděli.

V Ostravě začal zápas zhurta. Hosté z Prahy hned ve druhé minutě otevřeli skóre a do konce první části už vedli 4:0. Zdecimovaní Ostravané se do zápasu dokázali díky dvěma gólům vrátit, Tatran ale přidal pátý kousek. O všem rozhodla až poslední třetina, ve které to vypadalo, že domácím bude přát štěstí a vyhrají. Stav 4:5 z pohledu domácích Vítkovic byl poměrně slibný, ale nevyužitá přesilovka v závěru a pozdní odvolání Součka z brány bylo fatální. Tatran tak vítězí i venku a vede 2:1 na zápasy.

BULLDOGS BRNO – MLADÁ BOLESLAV 3:4SN


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*