Daniel Hulič. Foto: Facebook Bivoj Litvínov Daniel Hulič. Foto: Facebook Bivoj Litvínov
11. 4. 2015 1. liga (2) KOMENTÁŘŮ

Nejtvrdší zápasy, co jsem kdy hrál, říká Piňos. Neřekl bych, oponuje Hulič

 



Možná už v neděli odpoledne bude rozhodnuto o tom, kdo nahradí Liberec v příštím ročníku extraligy. Stav finálové série 1. ligy, jejíž vítěz jde přímo do nejvyšší soutěže a poražený se utká v baráži s Královskými Vinohrady, je zatím 1:1 na zápasy a Bivoj Litvínov i pražský Start98 tak mají k postupu stejně daleko.

Finále se tento víkend přesouvá do Prahy, konkrétně do haly na Jižním městě, protože domovská hala Startu je na takové zápasy už podle reglementu malá. V sobotu se hraje od 20:30 a v neděli už hned po obědě od 13 hodin.

První dva zápasy skončily divokým skóre 8:5 a 6:8 a také spoustou vyloučených a tvrdých zákroků. Na jeden z nich doplatil kapitán Pražanů Jiří Vašíček zlomenou klíční kostí a sezona tak pro něj skončila. „Je to obrovská ztráta. V tomhle ohledu máme smůlu, chybí nám další klíčový hráč. Jsme oslabení, zatímco Litvínov je v plných,“ připomíná útočník Eduard Piňos například zdravotní absenci Jaromíra Votruby. Litvínovský lídr Daniel Hulič to vidí trochu jinak: „Neřekl bych, že to bude hrát moc velkou roli. Vašíček je dobrý hráč, ale Start má obětavý tým o hodně lidech, mají vyrovnané lajny.“

Litvínov se do finále dostal přes Rožnov pod Radhoštěm a Kladno, Start přes severočeské duo Ústí nad Labem – Česká Lípa. Jak Hulič hodnotí dosavadní průběh série? „Na rozdíl od extraligy padá spousta gólů. Nás to určitě baví víc dopředu, ale umíme i dozadu. Třeba na Kladně jsme dostali jen 5 gólů za dva zápasy, to je, myslím si, docela dobré,“ říká čtvrtý nejproduktivnější hráč základní části.

Po úvodním finálovém víkendu se hodně mluvilo o tvrdé hře, která oba zápasy provázela. Hulič ale neviděl nic, co by prý vybočovalo z normálu. „Příliš tvrdá série? Neřekl bych. Měkký teda asi taky nebudeme, ale koukali jsme se na tabulku trestů a jsme někde v půlce…,“ říká.

To Piňos, který pamatuje spoustu zápasů vyřazovací části od roku 2006, si nebere servítky. „Zatím je to především velký boj, chvílemi až brutální. Jsou to jedny z nejtvrdších zápasů, co jsem kdy hrál,“ říká opora Startu. „Jsem pro tvrdost ve florbale, ale je otázka, kde to má mít hranice. Přeci jen jde o amatérský sport a případná zranění mohou například ohrozit civilní povolání. Tvrdý přístup je oboustranný, ale neřekl bych, že my jsme šli do finále s touto taktikou, spíše se snažíme přizpůsobit okolnostem.“

Kdo je teď přímému postupu do extraligy blíž, nechtěl Piňos odhadovat. „Zatím je to hodně vyrovnané. Výhodou pro nás je, že už finále pro nás je skvělý úspěch. Snažíme se celým play-off hlavně bavit. Je tu dobrá parta a nejsme pod žádným tlakem na výsledky,“ dodává Piňos.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Kvízomat napsal:

    Otázka za tisíc!
    Ktery hráč z níže vypsaných, drží historický rekord v počtu svých fatálních zranění, po kterých mohl další střídání bez problénů hrát?

    a) Komenda Martin, 2011/12
    b) Teichman Ivo, 2012/13
    c) Mareš Michal, 2014/15

  • pepik napsal:

    D) Novák Tomáš 2014/2015

    To je panečku herečka.

Napsat komentář

*