13. 6. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Olympijskou pochodeň do Londýna nesla i dánská florbalistka

 



Annika Bengtsson se stala možná první florbalistkou, které se dostalo cti nést olympijskou pochodeň. V sobotu 9. června 2012 běžela s plamenem na 300 metrů dlouhém úseku ve skotském městě Clydebank.

Čtyřiadvacetiletá Annika hraje v elitním dánském týmu Fredrikshavn Outlaws a je účastnicí mistrovství světa žen 2007, kde byla se čtyřmi góly nejlepší střelkyní Dánska. Hrála dokonce i proti českým flrobalistkám v duelu o 5. místo. O dva roky později ale její slibně se rozvíjející kariéru zastavilo těžké zranění.

Annika přišla o účast na dalším světovém šampionátu, ale začala se věnovat trenérské práci. Letos byla jmenována Dánskou florbalovou unií jako asistentka u reprezentačního výběru juniorek. Zároveň se také vrátila k aktivnímu hraní.

Annika Bengtsson v dresu dánského národního týmu

I tento příběh ženy, která pochází ze sportovní rodiny, v níž florbal hrají její mladší bratr a sestra, zaujal organizátory trasy cesty olympijské pochodně. Annika Bengtsson se o své nominaci dozvěděla loni v říjnu a po necelých devíti měsících se jí splnil krásný sen. „Bylo to opravdu krásné a velké. Tleskalo mi spousta diváků a měla jsem nablízku maminku, babičku a sestru. Spousta lidí se té pochodně chtělo dotknout a nakonec po mně chtěli i autogramy. Byla to hodně zajímavá zkušenost,“ popisovala Dánka své pocity.

Annika Bengtsson s olympijskou pochodní

A přiznala, že byla nervózní. „Chvíli se mi třásly ruce a i nohy byly takové těžké. Zdálo se mi to obtížnější než na florbalovém hřišti, ale úsměv jsem neztratila. Dokonce si ze mě organizátoři utahovali, že když pochodeň ztratím, stačí zavolat královně Alžbětě, a ta olympiádu zruší,“ smála se dánská florbalistka v rozhovoru pro web nordjyske.dk.

Annika Bengtsson se nyní vrací domů do Dánska. Vedle ní se na putování pochodně směrem k Londýnu, kde 27. července začnou XXX. Letní olympijské hry, podílí 8000 běžců.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*