Luděk Pasecký (vlevo) na střídačce Tatranu už v pozici hlavního kouče nebude. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
2. 6. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Pasecký už nebude hlavním koučem Tatranu. Nový trenér vzejde z výběrového řízení

 



Extraliga žen hlásí druhou trenérskou změnu. Ženský tým Tatranu již nepovede Luděk Pasecký, který se s pozicí hlavního kouče loučí po dvou letech. Jeho nástupce vybere tradiční klub netradičním způsobem: vyhlásil veřejné výběrové řízení, do kterého se může přihlásit každý, kdo splňuje dané podmínky.

Nejedná se o unáhlený krok, Pasecký od začátku roku věděl, že je toho na něj hodně. „Abych se mohl začít naplno věnovat rozvoji našich mládežnických týmů, což je můj nejdůležitější úkol, nemohu nadále u A-týmu žen působit více než v pozici asistenta se zaměřením na brankáře či kondici,“ říká na webových stránkách Tatranu.

Tým, který vsadil především na talentovanou mládež, vedl v extralize dva roky. Loni „Tatranky“ dovedl do play-off, což považuje za svůj největší úspěch. „Ale ještě bych nerad bilancoval, protože na pozici šéftrenéra ženské složky budu nadále pokračovat, pouze se budu výhradně věnovat mládeži a áčku pomáhat dle potřeby, především s brankáři,“ uvedl pro Florbal.cz.

Letos ale tým decimovala zranění a zachránil se až v baráži. „Udržení extraligy nebyl úspěch, ale spíše povinnost,“ hořce hodnotí sezonu 2014/015. Společně s ním nebude u žen Tatranu pokračovat ani Viktor Nemrava, kterého do koučinku nepustí pracovní povinnosti.

Tatran zvolil netradiční formu hledání nového kouče a vsadil na model, který praktikuje třeba Česká florbalová unie při hledání koučů národních týmů. Vyhlásil totiž otevřené výběrové řízení, do kterého se může přihlásit kdokoliv, kdo splní dané podmínky. Více o výběrovém řízení najdete zde.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*