Startuje 23. ročník největšího turnaje na světě. Foto: Pavel Růžička
13. 8. 2015 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Startuje 23. ročník Czech Open. Nově i s účastí asijského týmu

 



Czech Open už se blíží ke čtvrtstoletí své existence, přesto se na největším florbalovém turnaji světa pořád děje něco, co se na jeho půdě dosud nestalo. Letos to bude z pohledu všech 4479 účastníků turnaje ze 17 zemí extrémní vedro, které nemá v dějinách klání obdoby. Pro fanoušky to zase bude premiérová účast Warbergu, možná nejslavnějšího florbalového klubu vůbec. A pro milovníky exotiky zase start vůbec prvního asijského týmu.

Bude ze Singapuru, který už vyslal své zástupce na Prague Games. Tentokrát přijedou hráčky SWFT, neoficiální reprezentace malého státečku v jihovýchodní Asii, zkusit štěstí v otevřené kategorii žen. A stanou se prvním neevropským týmem od roku 2008 a vystoupení australských sympaťáků z perthských Revolution Sharks.

Jejich účast je spíš propagační, to Warberg bude jiný případ. Celkem 4násobný šampion Švédska bude při premiéře možná útočit rovnou na celkové prvenství. Trůn je při neúčasti loňských vítězů a pozdějších decimátorů celého Poháru mistrů z Falunu volný. Ovšem myslí na něj i Dalen, jenž si od roku 2009 pravidelně každý lichý rok odváží pohár pro vítěze. Letopočet 2015 by měl být podle této tradice jeho.

Mezi ženami obhajuje triumf Pixbo a v červenobílých barvách nastoupí i letní posila a česká reprezentantka Eliška Krupnová, která bude v Praze jistě sledovaná nejen v duelu proti bývalým spoluhráčkám z Herbadentu. Do stejné skupiny atraktivních jmen bude patřit třeba šestice mistrů světa, z nichž většina jich titul slavila v prosinci: Švédové Martin Östholm a Patrik Malmström z Pixba, Mattias Wallgren a Rikard Eriksson z Warbergu, Jonas Svahn z Dalenu a dřívější šampion Tatu Väännänen z Wileru.

Bez švýcarského mistra si Czech Open nejde představit, stejně jako bez Nora Ketila Kronberga z Dalenu, závěrečné sobotní párty na Lávce (uhasit žízeň bude možné na různých akcích i oba předchozí hrací dny) či finálového dne v tropickém prostředí vydýchané haly na Podvinném mlýně.

Tak příjemnou zábavu!


Autor: Pavel Křiklan / CzechOpen.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*