Foto: Pavel Růžička Foto: Pavel Růžička
13. 8. 2015 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Czech Open je známý i v Singapuru, říká Jamie Cheong

 



Už tu hrál tým z daleké Austrálie, dva týmy dorazily ze Severní Ameriky a pochopitelně kvantum z Evropy. A teď se zapojil i čtvrtý kontinent; přijel první asijský účastník ve 23leté historii Czech Open – singapurský dívčí tým SWFT neboli Singapore Women Floorball Team. A hned na úvod si připsal skalp rezervního týmu Vinohrad.

Singapurky si v rozpálené Praze libují a vůbec jim třeba nevadí při předzápasové rozcvičce sprintovat venku ve výhni na rozpáleném asfaltu. „Překvapilo nás, jaké je tu počasí. Jako u nás doma,“ usmívá se v tropickém vedru jejich trenérka Jamie Cheong. A to i v hale. Kdepak klimatizované arény, v Singapuru jsou také vzácností. Tahle děvčata jsou prostě na upocené dusno během zápasu zvyklé. Asi jako jediné z 264 týmů tohoto ročníku…

Czech Open si zase zvyká na ně. Taková exotika se tu nevídá. Pro Singapurky však tenhle turnaj žádnou novinkou není. „Váš turnaj je jeden z nejznámějších na světě, je zavedený. Tak jsme si řekly: ‚To by mohla být dobrá zkušenost. Jedeme!‘ Jsou tu dobré týmy. Zatím jsme nechtěly do elity, začaly jsme v otevřené kategorii,“ vykládá Cheong.

Možná sebevědomá slova. Ale vězte, že tenhle nenápadný celek tvoří základ tomu, který pojede v prosinci na mistrovství světa do Finska. „Snažím se tu doladit sestavu pro šampionát. Víme, že nejsme tak dobré jako evropské týmy. Přijely jsme to zkusit a uvidíme,“ říká trenérka.

Co jí taky jiného zbývá, když nejbližší soupeř pro smysluplnou a přínosnou konfrontaci je pro Singapur až v daleké Austrálii. A tak došlo na výpravu do Česka, po 18 hodinách v letadle vystoupil výběr v současné florbalové metropoli světa. „Ze Singapuru se sem nikomu moc nechce, protože jste na nás moc dobří,“ směje se.

Drahý výlet se snažili mírně zlevnit i organizátoři, kteří se na turnaj snaží dostat i týmy z rozvojových zemí. „Singapurci posílali kluky na Prague Games a teď se jim podařilo sehnat finance a můžou přijet i na Czech Open. Nic jim neplatíme, ale poskytli jsme jim slevy na startovné a ubytování,“ přibližuje ředitel turnaje Martin Vaculík.


Autor: Pavel Křiklan / CzechOpen.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*