7. 8. 2012 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Představujeme zahraniční týmy Elity CO – Tapanilan Erä

 



Finské barvy budou na letošním ročníku Czech Openu reprezentovat v mužské elitě dva celky. Jedním ze dvou vyslanců země tisíce jezer je Tapanilan Erä. Finové se představí ve skupině B, kde budou bojovat proti švýcarskému Wileru a proti české dvojici Vítkovice, Havířov.

Tapanilan Erä, Finsko

Finský celek prožil sezonu, v níž dokázal získat finský pohár, ale zároveň se velmi rychle poroučel z play off. Triumf v poháru byl pro družstvo Tapanilan Erä již třetím vítězstvím. Kromě letošní sezony slavili Finové vítězství v poháru ještě před dvěma respektive čtyřmi roky.

V ročníku se Tapanilan umístil na šesté příčce, ve vyřazovací části pak čelili favorizovanému celku SSV. A slavnější soupeř udělal ze série rychlý proces – po třech výhrách, v nichž Helsinki nastřádaly skóre 19:8, byla sezona šestého celku finské nejvyšší soutěže u konce.

Ve finském celku působí hned několik hráčů, kteří si svými výkony určitě řeknou o zvýšenou pozornost. K obráncům světové extratřídy se řadí duo Sami Lehtinen a Tommi Aro. Oba dva tvoří kostru defenzivního týmu Tapanilanu.

V útoku můžeme zmínit hned několik šikovných forvardů. Týmové bodování v uplynulé sezoně ovládl Mika Moilanen s 25 body (18+7), hned za ním se ale seřadili Jere Oksanen a Tomi Palin. Play off proti Helsinkám pak skvěle odehrál Mikko Pasanen, který ve třech duelech nasbíral čtyři body (2+2).

V celku Tapanilanu se navíc objeví Jani Helenius a Pasi Laitila, tedy dvojice známá z působení v populárním výběru Finnsty. Seveřani na Czech Openu zatím získali pouze jednu medaili, a sice bronz v roce 2007. S posilou v podobě Janiho Heleniuse si Finové jistě slibují atak na další cenný kov.

 


Autor: Matěj Klucho



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*