Milan Bína řádil a se sedmi body vévodí kanadskému bodování Superligy. Foto: Pavel Doubek Milan Bína řádil a se sedmi body vévodí kanadskému bodování Superligy. Foto: Pavel Doubek
20. 9. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

23 gólů za 30 korun! Přestřelka na Vinohradech neměla obdoby

 



Ani sedm bodů Milana Bíny nestačilo Vinohradům na výhru. Bohemians totiž v neuvěřitelné přestřelce zdolali domácí Sokol 13:10. Obhájce titulu střešovický Tatran načal sezonu výhrou. Na hřišti Sparty se sice trápil, ale nakonec zvítězil 5:4. Na úvod se z výhry radovala také Mladá Boleslav.

Chvílemi si diváci na Vinohradech mohli připadat jako na střelnici. Góly padaly jeden za druhým. Ve druhé třetině však především do vinohradské sítě. Domácí v prostřední dvacetiminutovce naprosto selhali v obraně a „klokani“ nasázeli do jejich branky sedm kousků.

Ačkoliv se Vinohradští ještě z tohoto těžkého úderu vzpamatovali, na obrat to nestačilo. Sedm bodů si za dva góly a pět asistencí připsal kapitán sokolů Milan Bína, který je tak po prvním kole nejproduktivnějším hráčem Superligy. „Úžasná přestřelka, která se musela fanouškům líbit. A to vše za 30 Kč,“ komentoval utkání trenér Bohemians Michal Jedlička, který byl během utkání opět ve svém živlu.

Ze tří bodů se radují také Střešovičtí. Ti vyzráli na Spartu, když vítěznou trefu zaznamenal pět minut před koncem Ondřej Vítovec, tedy letní posila Tatranu. Vítězství favorita se však nerodilo lehce. Nakonec rozhodly přesilovky – hosté ze čtyř nabídnutých využili dvě, domácí naproti tomu nehráli žádnou. Tatran tak na úvod porazil Spartu 5:4.

Stejný výsledek se zrodil na Jižním Městě. Tam se však z triumfu netěšili hosté, nýbrž domácí. Chodov především díky třem bodům Patrika Dóži porazil houževnatou Ostravu. FBC ještě osm minut před koncem vedlo 4:3, pak však zrežíroval obrat právě Dóža. Nejprve vyrovnal a pak asistoval u gólu Miloše Tyla.

Mladá Boleslav proti nováčkovi z Litvínova nezaváhala. Ve 14. minutě sice prohrávala 0:1 poté, co bivojové vstřelili vůbec první superligový gól, Středočeši však skóre dokázali rychle otočit a postupně navyšovali svůj náskok. Nakonec do sítě Litvínova nasázeli devět branek, dvěma body se na této demolici podíleli Curney, Salát, Gwuźdz a Tadeáš Chroust.

Tragický vstup do utkání zaznamenaly Vítkovice. Už v 15. minutě Radek Krajcigr, nová akvizice brněnských Bulldogs, zvyšoval náskok hostů na 3:0. Ačkoliv pak domácí celek vrhl všechny síly do útoku a postupně náskok Brna vyrovnal, stačilo to pouze na bod. V samostatných nájezdech byli totiž úspěšnější Brňané a z Dubiny si tak odvážejí na úvod překvapivé dva body.

Zajímavý výsledek se zrodil také v Otrokovicích. Domácí Panthers sice před sezonou naznačovali, že by rádi pomýšleli na lepší příčky než v minulé sezoně, až takový start se však od nich nečekal. Panteři totiž vyzráli na Pardubice 7:4. Jejich vítězství se rodilo především ve druhé části, ve které Petřík s Martinem Nagyem obstarali obrat a Otrokovice už pak vedení nepustily.

Výsledky 1. kola Tipsport superligy:

VÍTKOVICE – BRNO 3:4n
MLADÁ BOLESLAV – LITVÍNOV 9:2
OTROKOVICE – PARDUBICE 7:4
SPARTA – TATRAN 4:5
VINOHRADY – BOHEMIANS 10:13
CHODOV – OSTRAVA 5:4


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*