Vítkovice slaví výhru nad rivalem z Chodova. Vlaďka Zoubková - florbalvitkovice.cz
26. 9. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice ve šlágru rozstřílely Chodov, Liberec odpověděl na kontumaci výhrou

 



Sobotní druhé kolo nejvyšší ženské soutěže přineslo několik zajímavých výsledků. Šlágr dne pro sebe jednoznačně získaly Vítkovice, které poslaly Chodov do Prahy s osmibrankovým přídělem. Na druhou stranu si hned šestnáct branek odvezlo ostravské FBC, jež se v Praze postavilo Herbadentu. Na kontumaci rázně odpověděl také Liberec. Ten porazil v Brně neoblíbené Židenice 3:4.

Ve šlágru kola uspěly Vítkovice, a to rozdílem, který asi nikdo nečekal. Chodov totiž porazily 8:1, když se hned dvakrát prosadila Denisa Ferenčíková. „Dnes jsme odehrály opravdu nepovedené utkání, kupily jsme mnoho individuálních chyb a nedůsledně bránily,“ hořekovala trenérka poražených Michaela Marešová. „Dnes rozhodla větší individuální motivace a výborná Lenka Kubíčková,“ řekl tříbodový kouč Jiří Velecký.

Stoprocentní je zatím také ELITE, po skalpu FBC Ostrava si připsalo výhru 2:1 nad Královskými Vinohrady, když vítěznou branku vstřelila Barbara Jelínková po přihrávce Karly Kalecké, která se vrací po delším zranění.

Trenérka Lenka Bartošová měla obavy, jestli její celek nepoloží zbytečná kontumace vítězného utkání s Tatranem. Crazy girls sice vyhrály 4:2, leč neoprávněný start jedné z hráček je zpětně stál tři body. Svěřenkyně Bartošové ale odpověděly tím nejlepším způsobem – vyhrály 4:3 v Židenicích. „Měli větší chuť a hlad vyhrát,“ komentoval poražený trenér Martin Hájek. Mimochodem, branku vsítila také navrátivší Oxana Shanamina.

Drtivý finiš stojí za prvními třemi body FBK Jičín. Ten ve své druhé extraligové sezoně bude sázet především na Gabrielu Žůrkovou, která mu nyní vystřelila tři body. Jičín totiž ještě pět minut před koncem prohrával 2:3. Dva zásahy hráčky, která florbalově vyrostla v FBC Ostrava, ale znamenají pro tým kouče Martina Řeháka premiérové tři body.

Překvapivé problémy měli v pražském derby Bohemians. Houževnatý Tatran nedal kůži lacino, byť po dvou třetinách prohrával 4:0. „Náš výkon poznamenala nervozita z prvního domácího utkání,“ povzdechla si trenérka Bohemians Zuzana Jelínková,

V posledním utkání tohoto kola vyzval Herbadent ostravské FBC, které dorazilo bez hlavního kouče Jakuba Robenka. Někdejší královny českého ženského florbalu uštědřily Ostravě debakl 16:3 a pohodlně si dokráčely pro tři body. Za zmínku stojí výkon Lucii Košturiakové, která zaznamenala dvě branky a pět asistencí. „Škoda některých nesoustředěných momentů do obrany a inkasovaných branek,“ smutnila nad jinak jasným vítězstvím trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.

Výsledky 2. kola extraligy žen:

TJ Sokol Královské Vinohrady – ELITE Praha 1:2
1. SC Vítkovice Oxdog – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 8:1
FbŠ „pipni.cz“ Bohemians – Tatran Omlux Střešovice 5:2
Sokol Brno Židenice Florbal.com – Crazy girls FBC Liberec 3:4
Herbadent Praha 11 SJM – FBC ČPP BONUSIA Ostrava 16:3
FBK Jičín – TEMPISH FBS Olomouc 4:3


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*