Michal Rebro. Foto: Štěpán Černý Michal Rebro. Foto: Štěpán Černý
28. 9. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Televizní premiéru sezony ovládl Rebro. Tatran, Boleslav i Chodov jdou na 100 %

 



V prvním televizním utkání nové sezony zvítězil Tatran nad Vítkovicemi 4:2. Úřadující mistr se mohl opřít o výborný výkon svého brankáře Michala Rebra. Bez ztráty bodu zatím kráčí soutěží také Mladá Boleslav, která roznesla Bohemians 15:1, a Chodov, jenž si poradil s nováčkem z Litvínova 8:4.

Střešovický Tatran zůstává stoprocentní. Proti Vítkovicím mu vyšla především první polovina zápasu. V té si mistrovský tým vypracoval vedení 4:0, tříbodové vítězství však musel v závěru tvrdě bránit. Vítkovicím se totiž podařilo těsně před druhou sirénou snížit a gól do šatny je nakopl.

Poslední třetina se hrála výhradně před Rebrem a Tatran po trefě Jakuba Hubálka opravdu vděčil svému brankáři, že mohl držet aspoň dvoubrankový náskok. Hostům nepomohla k dalšímu gólu ani závěrečná hra bez brankáře, a tak ze spoře zaplněných Vinohrad odjeli s prázdnou.

Do čela soutěže se však díky lepšímu skóre vyšvihne Mladá Boleslav. Ta 15 góly sestřelila pražské Bohemians. Už po první části vedli domácí 4:0 a postupně navyšovali skóre. Korunu svému výkonu nasadili v závěrečném dějství, které ovládli 8:0. Šesti body se na výhře Středočechů podílel reprezentant Jiří Curney. Po čtyřech bodech si připsali Ondřej Fojta a Tomáš Chroust.

Další vysoké vítězství se zrodilo v Ostravě. Tam to ovšem dlouho vypadalo na dramatickou koncovku. Jenže pak Vinohrad prospaly vstup do třetí části a následoval naprostý kolaps. Pražané inkasovali v závěrečné části hned osmkrát a nakonec v Ostravě prohráli 3:11. FBC se tak raduje z druhé výhry v řadě.

Ještě o jedno vítězství navíc má Chodov. Triumf 8:4 nad Litvínovem režíroval Patrik Dóža, který kromě perfektního výkonu předvedl i čtyři gólové nahrávky. Tři z nich směřoval na svého parťáka z útoku Miloše Tyla, jenž si celkově připsal čtyři úspěšné trefy.

První body v sezoně zaznamenala Sparta. Před parádní návštěvou zdolala Pardubice 7:5. Sparťané do zápasu vstoupili skvěle a rychle si vytvořili dvoubrankový náskok. Jenže vzápětí polevili a Východočeši dokázali ve druhé části srovnat. Sparta se však z inkasovaných branek oklepala a nakonec dokázala duel dovést do úspěšného konce. Vítěznou trefu zaznamenal v 50. minutě Slovák Ujhelyi.

Výsledky 3. kola Tipsport superligy:

OSTRAVA – VINOHRADY 11:3
TATRAN – VÍTKOVICE 4:2
CHODOV – LITVÍNOV 8:4
SPARTA – PARDUBICE 7:5
BOLESLAV – BOHEMIANS 15:1
5. 10. OTROKOVICE – BRNO


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Aleš napsal:

    Můžete mi někdo vysvětlit, jak může pískat duo Valenta-Žďárský? Včera to bylo na Spartě opět galapředstavení a to na obě strany. Bedla měl loni pravdu…Nejhorší pár

  • Mařena napsal:

    Pro Bedlu je každý pár nejhorší, to není měrná jednotka 🙂

Napsat komentář

*