Eliisa Alanko Foto: Flickr IFF
9. 12. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Sumář 6. dne MS: Favorité nezklamali, historický zápis pro Eliisu Alanko

 



Šestý den světového šampionátu žen ve florbale přinesl první tři čtvrtfinále. Favorité v nich nezklamali a prakticky bez problémů si zajistili postup, což třeba znamená, že se spolu utkají Česko s Finskem. Domácí útočnice Eliisa Alanko půjde do semifinálového utkání jako nejlepší střelkyně reprezentace Suomi v historii.

Jako první si dnes semifinálovou místenku zajistily Švýcarky, které porazily pasivně hrající Lotyšky 9:2. Na svého semifinálového soupeře si budou muset oficiálně počkat až do zítřejšího večera, nikdo ale příliš nepochybuje, že jím bude Švédsko, které vyzve Slovenky. „Los k nám byl přívětivý, máme přes 48 hodin na to, abychom se připravili,“ řekla unihockey.ch asistentka Saschi Brendlera Simone Berner. „Zítra budeme celý den pilovat defenzívu,“ prozradila.

Kromě českého čtvrtfinálového zápasu se odehrál také duel mezi Finskem a Německem. Domácí hráčky potvrdily roli superfavoritek a Němky přemohly 16:0. Rekordního zápisu dosáhla Eliisa Alanko. V utkání zaznamenala hattrick a s celkově 58 góly je nyní nejlepší finskou střelkyní v historii, alespoň co se národního týmu týče. „Je to super, skvělý pocit o to více, že se mně to podařilo doma,“ připomněla hráčka domácího Classic, který sídlí zhruba 100 metrů od Tampere Ice Hall.

Její zápis je o to pozoruhodnější, že jej dosáhla ve svých sedmadvaceti letech, tudíž je vysoká pravděpodobnost, že jej může ještě několik let rozšiřovat.

Ve skupině o umístění si Norsko poradilo 11:1 s Austrálií a Dánsko porazilo v prodloužení Rusko 7:6.

Středeční výsledky:

Čtvrtfinále:

Švýcarsko – Lotyšsko 9:2
Česko – Polsko 8:2
Finsko – Německo 16:0

Zápasy o umístění:

Austrálie – Norsko 1:11
Rusko – Dánsko 6:7pr.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*