Hráčky Židenic urvaly cennou výhru nad Olomoucí. Foto: Martin Dvořák - MAD Photography
19. 12. 2015 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Herbadent rozstřílel Bohemians, Židenice předvedly velký obrat. Cennou výhru získal Tatran

 



Nejvyšší ženská soutěž měla v pátek na programu kompletní dvanácté pokračování. A první kolo po světovém šampionátu v Tampere bylo velmi zajímavé: Tatran doma v prodloužení porazil Ostravu, velký obrat předvedly Židenice, které v moravském derby porazily Olomouc. Zastřílel si také Herbadent – 12:4 totiž přemohl Bohemians.

Asi nejočekávanějším duelem byl souboj Herbadentu s Bohemians. Svěřenkyně trenérky Šteglové od začátku potvrzovaly roli favoritek a už po šesti minutách vedly 3:0. Utkání, ve kterém se do branky Herbadentu postavila dlouholetá opora Bohemians Jana Christianová, nakonec skončilo výhrou 12:4 i díky pěti bodům Denisy Billé. Divák dnes mohl vidět utkání hrané ve vysokém tempu, my jsme měli po pauze viditelnou chuť do florbalu,“ pochvaloval si Tomáš Kodiš z Herbadentu.

V Brně předvedly domácí Židenice velký obrat. Ještě šest minut před koncem vedla Olomouc 2:0, jenže domácí hráčky využily přesilovou hru a v čase 56:50 poslala utkání do prodloužení Pospíšilová. V nastaveném čase branka nepadla, o vítězi utkání tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byla dvakrát úspěšná Jitka Drápalová: nejprve ve třetí sérii Židenice zachránila, aby vzápětí rozhodla o bodu navíc pro svůj tým. „Ve 3. třetině holky ukázaly morálku a vůli, že chtějí zakončit rok 2015 domácím vítězstvím. Jsme rádi, že holky na nájezdy nehrály ruletu jako My Kippilä, naopak Jíťa Drápalová, to je chladnokrevná střelkyně,“ pochvaloval si kouč Martin Hájek.

Cenné dva body za výhru nad Ostravou v prodloužení získal střešovický Tatran. Ten v základní hrací době pokaždé, tedy čtyřikrát, vedl, Ostrava ale vždy dokázala srovnat. Svěřenkyně trenéra Robenka přežily také oslabení rozdělené koncem třetí třetiny a začátkem prodloužení, v čase 61:56 ale vystřelila bod pro Tatran Köhlerová. „Jsem rád, že jsme dnes makali až do poslední vteřiny, protože bojovnost dnes zápas rozhodla,“ hodnotil střešovický kouč Miroslav Vybíral.

Liberec v prvním vzájemném utkání Jičínu překvapivě podlehl, napodruhé už ale nezaváhal a zvítězil 7:2. O své výhře rozhodl v prostřední části, kterou vyhrál dílčím skóre 4:0. „Nastoupili jsme s odhodláním vyhrát, což se nám od první minuty dařilo. Měli jsme dobrý pohyb na balonku,“ pochválil liberecký Petr Horáček.

Svou roli favoritů potvrdily také Vítkovice s Chodovem. Ostravanky si doma poradily 8:1 s Vinohrady, hned na polovině branek se podílela Romana Kiecková. „Pozorným výkonem jsme udrželi remízu v první třetině, soupeř se poté rozehrál a zaslouženě zvítězil,“ glosoval utkání kouč Vinohrad Vilém Svoboda.

Chodov porazil 6:1 ELITE, které tak nenavázalo na sympatický výkon z prvního vzájemného střetnutí. Domácí hráčky se tak společně s Herbadentem staly prvními, které překonaly metu stovky vstřelených branek a mají jich 104, Herbadent pak o jednu méně. Z dnešního zápasu mám dobrý pocit, holky hrály s chutí a přitom koncentrovaně a zodpovědně do obrany,“ usmívala se trenérka Chodova Michaela Marešová.

Výsledky 12. kola extraligy žen

Tatran Omlux Střešovice – FBC ČPP BONUSIA Ostrava 5:4pp.
1. SC Vítkovice Oxdog – TJ Sokol Vinohrady 8:1
Sokol Brno Židenice Florbal.com – TEMPISH FBS Olomouc 3:2pn.
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – ELITE Praha 6:1
Crazy girls FBC Liberec – FBK Jičín 7:2
FbŠ „pipni.cz“ Bohemians – Herbadent Praha 11 SJM 4:12


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*