IBF Falun. Foto: Per Wiklund IBF Falun. Foto: Per Wiklund
2. 1. 2016 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Žebříčku klubů dál vládne Falun, Boleslav je dvacátá

 



Na jaře minulého roku získali třetí titul v řadě, v říjnu pak rovněž potřetí za sebou dobyli Pohár mistrů a momentálně vedou švédskou superligu s šestibodovým náskokem. Řeč je o florbalistech Falunu, kteří dál kralují klubovému žebříčku zahrnujícímu kluby ze čtyř nejlepších soutěží světa. Z českých celků je nejvýše Mladá Boleslav, jež si oproti listopadovému vydání polepšila o čtyři místa.

Středočeši se nacházejí na 20. místě v těsném závěsu za třemi finskými mužstvy. O něco málo si pohoršil Tatran, který je 24. a má stejně bodů jako jeho pražský rival Chodov.

První příčky žebříčku stejně jako v minulém měsíci patří švédským klubům, mírný vzestup ovšem zaznamenaly přední finské týmy Happee a Classic, které se posunuly na čtvrtou, respektive pátou pozici. Nejlepšímu švýcarskému klubu Wileru patří desáté místo.

Žebříček klubů

Žebříček už několik let zpracovává český statistik Jan Bartůněk a je inspirován systémem hodnocení ELO používaného například mezi šachisty. Do porovnání jsou zahrnuty jen kluby elitních zemí, jež se spolu utkávají v turné EFT. Body získávají na základě výsledků v ligách, skóre, ale i významnosti zápasu.

Žebříček klubů - 29. 12. 2015


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*