Jedním z lídrů Švédska bude v Nitře útočník Helsingborgu Linus Nordgren. Foto: Per Wiklund Linus Nordgren. FOTO: Per Wiklund
12. 1. 2016 Reprezentace - Muži (2) KOMENTÁŘŮ

Švédové berou kvalifikaci jako test. Do Nitry přijedou bez největších hvězd

 



Fanoušci ve slovenské Nitře, kteří se těšili na Rasmuse Enströma či Alexandera Galante Carlströma, mají smůlu. Nejlepší hráče současnosti neuvidí. Kouč švédského národního týmu Jan-Erik Vaara totiž využije únorovou kvalifikaci k testování nových hráčů. Do nominace zařadil hned pětici nováčků!

Poprvé se ve švédské reprezentaci objeví obránci Milesson a Jonsson a útočníci Dahlqvist, Sjögren a Colling. V posledních měsících se často hovoří právě o posledním jmenovaném. Adam Colling totiž táhne nováčka z Karlstadu a je druhým nejlepším střelcem švédské elitní soutěže.

Ze stálic nechybí například ranař Martin Östholm nebo druhý muž kanadského bodování švédské superligy Linus Nordgren. Největší zastoupení mají v nominaci Pixbo a Storvreta, reprezentaci dodaly tři své hráče. Dva reprezentanty vyšlou Helsingborg, Växjö, Dalen, Warberg, Karlstad a Falun.

„Naším hlavním úkolem je vyhrát všechny zápasy. Musíme však rozložit síly, v pěti dnech odehrajeme pět zápasů. Proto dostanou možnost všichni hráči,“ řekl před kvalifikací na světový šampionát trenér švédského národního týmu Vaara.

Zápasy kvalifikační skupiny 1 se uskuteční 3. až 7. února ve slovenské Nitře, kde se už v minulosti konala například kvalifikace na ženský šampionát nebo mistrovství světa juniorek. Švédsko se postupně střetne s Belgií, Ruskem, Islandem, domácími Slováky a Francií.

Nominace Švédska na kvalifikaci MS:

Brankáři:

Jon Hedlund (Pixbo)
Jonatan Paulsson (Helsingborg)

Obránci:

Tobias Gustafsson (Linköping)
Markus Jonsson (Växjö)
Mattias Ljunggren (Dalen)
Jens Milesson (Pixbo)
Robin Nilsberth (Storvreta)
Mattias Wallgren (Warberg)
Martin Östholm (Pixbo)

Útočníci:

André Andersson (Växjö)
Adam Colling (Karlstad)
Andreas Dahlqvist (Gävle)
Rikard Eriksson (Warberg)
Johannes Larsson (Falun)
Linus Nordgren (Helsingborg)
Simon Palmén (Falun)
Alexander Rudd (Storvreta)
Johan Samuelsson (Granlo)
Albin Sjögren (Storvreta)
Jonas Svahn (Dalen)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*