Většina volených týmů by chtěla hrát s Bohemians, Liberci se to splnilo. Foto: FbŠ Bohemians
17. 1. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ženy Bohemians mají nové trenéry. Chceme maximálně využít potenciál hráček, říká Martin Musil

 



Vedení Bohemians se rozhodlo zareagovat na výsledky extraligového týmu žen a rozhodlo se ke změnám v realizačním týmu: dosavadní trenérka Zuzana Jelínková u týmu končí, přichází dosavadní trenér juniorek Michal Vojáček a jako konzultant bude u týmu působit Jan Kratochvíl, naposledy kouč žen ELITE Praha.

Sobotní porážka 1:9 s Vítkovicemi byla pro stávající realizační tým posledním utkáním. Zuzanu Jelínkovou nahradil na pozici trenéra Michal Vojáček, k týmu pak přichází jako konzultant také bývalý trenér ELITE Jan Kratochvíl a končí také dosavadní vedoucí Michal Matoušek. „Ano, takto mohu změny potvrdit,“ řekl webu Florbal.cz prezident Bohemians Martin Musil.

Jediný, kdo trenérskou změnu přežil, je tak Fin Jesse Backman. „Nastalo určité nesplnění cílů. Samozřejmě, že výsledky v našem rozhodování měly roli, ale šlo nám také o to, aby tým nějak fungoval a hrál, což se nedařilo,“ popisuje důvody ke změnám Martin Musil.

Sám věří, že tým má na to, aby se prezentoval lépe. „Jsem přesvědčen o tom, že sílu kádru máme pro umístění v TOP 4,“ věří hráčkám v zelenobílých dresech.

S tím souvisí také cíl pro zbytek probíhající sezony. „Těžko se to definuje, ale obecně bychom chtěli udělat všechno proto, abychom maximálně využili potenciál našich hráček,“ říká Martin Musil.

Tomuto cíli má pomoci duo Michal Vojáček – Jan Kratochvíl. „Cílem nebylo to, abychom situaci řešili primárně z vlastních zdrojů, ale chtěli jsme zachovat určitou kontinuitu. Potřebovali jsme člověka, který je znalý prostředí, proto padla volba na Michala jako trenéra juniorek a Honzu, kterého dobře znám a vím, že chodí na naše zápasy a v minulosti trénoval,“ připomíná Kratochvílovo působení v ELITE.

Sám trenér, který naposledy působil jako expert Florbal.cz na ženském světovém šampionátu, se na svůj návrat těší. „Mým úkolem bude řešit florbalové věci v A-týmu, konzultovat s trenéry a především spojit finské pojetí trenéra Jaye Backamana s myšlením, říkejme tomu, slovanským,“ naráží Kratochvíl nejen na svou znalost finštiny.

Právě na využití svých jazykových schopností se těší. „Měl bych být mostem mezi týmem a trenérem, mediátorem, který bude působit ve prospěch týmu. Bohemians nabídli zajímavé podmínky a pro mě byla klíčovým faktorem možnost uplatnit jazykové schopnosti – finštinu a angličtinu – přímo ve florbale, což se v ženské extralize nenabízí každý den,“ pochvaluje si Jan Kratochvíl. „Domluveni jsme do konce sezony, pokud bude oboustranná spokojenost,“ dodal na závěr.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*