Ondřej Plíhal v zápase s Chomutovem. Foto: Anna Kutnarová. Ondřej Plíhal v zápase s Chomutovem. Foto: Anna Kutnarová.
17. 2. 2016 Další soutěže (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov ovládl základní část G2 ligy! Pořád se učíme, říká Ondřej Plíhal

 



Jako první z nejvyšších celostátních soutěží zakončila svou základní část juniorská G2 liga. Junioři Chodova se v ní před rokem na poslední chvíli zachránili, letošní ročník se jim ale vyvedl o poznání lépe. V předposledním kole porazili do té doby vedoucí Ústí a slaví vítězství v základní části.

Severočeši přijeli v sobotu na Jižní Město bez několika klíčových hráčů v čele s bronzovým medailistou z MS juniorů Jakubem Kolstrunkem. Ten bojoval jen o pár kilometrů dál za mužský A tým proti kunratickému Startu. I tak ale Ústí ukázalo, že na předních místech tabulky není náhodou a sehrálo s Chodovem parádní zápas.

„Vůbec to nebylo jednoduché. Ústí sice přijelo oslabené, kluci, co hrají za áčko, tu nebyli, ale ten zbytek vážně bojoval, “ ocenil po zápase soupeře chodovský Ondřej Plíhal. Ten za stavu 4:4 ve 3. třetině dvěma góly zápas rozhodl a dovršil tak hattrick.

Jeho příjmení může být florbalovým fanouškům povědomé, otec 18letého útočníka Radek totiž na Chodově působil jako kondiční trenér a asistent legendárního Lukáše Procházky. „Táta se teď zabývá spíše koučingem a rozvojem lidí ve firmách než přímo sportem,“ vysvětluje Plíhal junior. „Ale dost mi pomáhá. Jednak s pohybovou přípravou a jednak také s psychikou,“ dodává.

Domácí nakonec vyhráli 7:4, v neděli pak prvenství v dlouhodobé části sezony potvrdili vítězstvím nad posledním Chomutovem 13:4. Po 22 zápasech mají chodovští mladíci 50 bodů. Jaký rozdíl oproti minulé sezoně, kdy jich uhráli 24 a museli do náročného play down.

„Pořád se učíme, s trenérem Cepkem stále hodně pracujeme na důležitých herních prvkách,“ říká hrdina sobotního utkání. „A mladší kluci, kteří k nám přišli, jsou velmi talentovaní. Ukazují, že na to mají a rozhodně budou mít příští rok skvělý tým,“ chválí své méně zkušené spoluhráče.

Florbalisté, kteří svým věkem spadají ještě do kategorie dorostu, Chodovu k úspěchu v základní části výrazně pomohli. Důležité góly dávali šikovný Martin Řezáč nebo dělostřelec Daniel Eremiáš, v defenzivě jsou zase téměř nepostradatelní obránci Ondřej Novotný, Michal Strnad nebo Šimon Doubek – všichni ročník 2000.

V týmu vedeném Radimem Cepkem je pak vhodně doplňují o pár let starší hráči – třeba vycházející gólmanská hvězda Daniel Muck, beci se superligovými starty David Jirásek a Jan Běloch, silný útočník (v civilu fotograf a spolupracovník Florbal.cz) Otakar Prášek,  Daniel Maxa, kapitán Ondřej Vošta nebo právě Plíhal.

Chodov si za soupeře pro čtvrtfinále nečekaně vybral ostravské FBC. Cesta do „černé“ metropole čeká i druhé Ústí, které v neděli porazilo úřadujícího mistra Tatran a zvolilo Vítkovice. Střešovičtí vděčně sáhli po osmé Mladé Boleslavi a na Bohemians zbyla Sparta. Čtvrtfinále nejvyšší juniorské soutěže tak slibuje zajímavé bitvy.

Čtvrtfinálové dvojice (v závorce umístění po základní části)

Chodov (1.) – Ostrava (7.)
Ústí (2.) – Vítkovice (5.)
Tatran (3.) – Mladá Boleslav (8.)
Bohemians (4.) – Sparta (6.)


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*