Radost Jakuba Mendreka. Foto: Martin Dvořák, Bulldogs Brno Radost Jakuba Mendreka. Foto: Martin Dvořák, Bulldogs Brno
22. 2. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Brno díky hattricku Mendreka uspělo na Tatranu a dál živí naději na třetí místo

 



Skoro všechny důležité tajenky jsou kolo před koncem základní části rozluštěny. Jen souboj o třetí příčku zůstává ještě nezodpovězen. Brno díky rozhodující trefě Jakuba Mendreka porazilo Tatran 7:6 v prodloužení a o týden odsunulo rozuzlení této hádanky.

Byl to ale Tatran, který vstoupil do zápasu lépe. Už v páté minutě vedl 2:0. Dvougólový náskok si Střešovičtí udržovali až do přestávky, do šaten se po prvním dějství odcházelo za stavu 4:2. V čase 21:42 se navíc uplatnil v brankovišti Komárek a zvýšil náskok domácích na tři branky.

Střešovičtí tak byli na dobré cestě pojistit si třetí příčku v tabulce. Jenže Brno se v závěrečném dějství zvedlo. Šlo do něj za nepříznivého stavu 3:5, ale dokázalo náskok soupeře stáhnout. Řádil zejména Jakub Mendrek. Nejprve snížil na rozdíl jediné trefy. Na tento zásah ještě Tatran dokázal odpovědět zásahem Marka Vávry, pak si však opět vzali slovo Bulldogs.

Středem hřiště nejprve proběhl Jiří Koutný a postaral se o další kontaktní gól. A hned za dalších 29 vteřin zařídil Mendrek vyrovnání. Duel musel do prodloužení, ve kterém brněnský hrdina zakončil své představení. Jen 44 sekund po úvodním buly zajistil Brňanům bonusový bod.

Bulldogs tak ztrácejí na Tatran tři body, mají ovšem lepší bilanci ze vzájemných zápasů. Pokud tedy chtějí třetí příčku ukořistit, musí v posledním kole uspět doma s Pardubicemi, naopak Střešovice nesmí bodovat v Otrokovicích.

Dohrávka 21. kola Tipsport superligy:

Tatran Střešovice – Bulldogs Brno 6:7 (4:2, 1:1, 2:4 – 0:1) po prodl.
Branky: 1. Vítovec (Meliš), 5. Řehoř (Jiří Kolísko), 13. Brautferger (Meliš), 19. Kubovič (Řehoř), 22. Komárek (Deutsch), 48. Vávra (Jan Kolísko) – 11. J. Koutný (Fuchs), 14. Kladivo (Sládeček), 23. Černoch (Kadlec), 45. Mendrek (Juhaňák), 53. J. Koutný, 55. Mendrek (Krajcigr), 61. Mendrek (Jakůbek). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 487.

Hvězdy zápasu:
*** Jakub Mendrek
** Jiří Koutný
* Milan Meliš


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*