Sparta vyhrála páté utkání a zadělala na drama! (Foto: Štěpán Černý) Sparta vyhrála páté utkání a zadělala na drama! Foto: Štěpán Černý
15. 3. 2016 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Tatran překlopil mizerný start a získal mečbol, Sparta stále ve hře!

 



Úterní podvečer nabídl pátá utkání čtvrtfinále play off – v souboji mistrů mezi Tatranem a Vítkovicemi se série vrátila do střešovické Stodoly, zatímco v souboji pražských týmů – Chodova a Sparty – se seč prvního kola bojů o O2 arenu vrátila na Jižní Město. Rozřešení hádanky nepřinesl ani lítý pátý boj play down, kde se na Dašické v Pardubicích potkaly dva sokolské týmy, Pardubice a Vinohrady.

Play off: Tatran Střešovice – 1. SC Vítkovice 5:3, stav série – 3:2

Po dvou kláních na horkém povrchu ostravské Dubiny se série mezi jedinými dvěma mistry přesunula opět do Prahy. Sibeliova ulice jako by zažila nepříjemné memento prvního utkání – hosté z Vítkovic totiž skórovali jako první a po chvíli odskočili dokonce do dvoubrankového vedení. Nicméně tíha okamžiku na domácí tým vůbec nedolehla, naopak. Inkasované góly snad rozvázaly Jakoubkovým svěřencům ruce a hokejky. Do konce první třetiny Tatran překlopil průběh utkání čtyřmi góly – během první dvacetiminutovky se trefili postupně Beneš, Fridrich, navrátilec Martin Richter (!) a mladý slovenský snajpr Martin Kubovič! Druhou periodu sice začali (opět) o něco lépe potomci rytíře Vítka, když se ve 22. minutě prosadil Delong, pátým gólem ve vítkovické síti však kontroval Petr Brautferger. Ve třetí části už diváci gól neviděli. Tatranští tak dokázali v neděli vyloupit nevyzpytatelnou Dubinu a v úterý na domácí půdě získat mečbol. O jeho proměnění se bude parta okolo kapitána Marka Deutsche snažit už ve čtvrtek v Ostravě.

Play off: Florbal Chodov – Sparta Praha 5:8, stav série – 3:2

Na rozdíl od svých střešovických sousedů mohli chodovští florbalisté již v úterý slavit postup mezi nejlepší čtyřku. Sparta však již od druhého utkání série ukazuje, že není tou nejsnadnější variantou, kterou si Podhráského družina myslela, že volí. Ba naopak. Výpadky a nekoncentrovanost dokáží Sparťané nemilosrdně a tvrdě trestat a přesně i díky tomu uspěli a získali pro sebe pátý lítý boj v hale na Jižním městě. Fanoušci se v první třetině mohli radovat z celkem šesti branek, po třech na každé straně. Ve druhé polovině utkání přebral otěže hostující tým a Sparta tak začala svému soupeři odskakovat. Nakonec dovedli Berkovi svěřenci utkání do vítězného konce a čtvrtfinálovou sérii zdramatizovali. Vynikající utkání odehrál Jaroslav Jaroš, jenž zatížil Chodov celkem třemi body (2+1). Stejně tak Ondřej Svatoš (1+2), dvěma brankami potrápil vítěze základní části junior Matěj Pruner. V šestém utkání tak dostává Chodov šanci na reparát. Nebo snad uvidíme další triumf hráčů z Podvinného mlýna, který by tak přinesl extatické vyvrcholení série v podobě sedmého zápasu?

Play down: Sokol Pardubice – TJ Sokol Král. Vinohrady 3:4, stav série: 3:2

Jakkoliv jasně možná vypadalo rozluštění hádanky mezi Litvínovem a Ostravou (Ostrava se dokázala zachránit v nejkratším možném, čtyřzápasovém intervalu), o to zamotanější je série mezi Sokoly. Ti z města perníku dnes mohli na své domácí palubovce sérii ukončit, nicméně Pražané vzepřeli všechny možné prostředky k tomu, aby se tak nestalo. A hle, povedlo se! Velmi nervózní a vyrovnané utkání rozsekl v 57. minutě Lukáš Gregor čtvrtou vinohradskou brankou. Zda-li poté začalo v tamějším pivovaru prýštit pivo na důkaz radosti, není známo, nicméně za domácí dokázal pouze upravit výsledek v poslední minutě utkání Ivo Teichman. Šesté utkání tak vrací sérii zpět na Vinohrady.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • nazor napsal:

    Skoda ze autor cerpal jen z nepresneho onlajnu, a napr. zapas Vitkovice x Tatran skutecne nesledoval. Vedel by, ze Vitkovice vedly v prvi tretine uz 2:0, a ze Adam Delong zadnou finalni podobu zapasu svym druhym golem nedal 🙂 Zapas probihal trosku jinak 🙂

  • Kerim napsal:

    A druhá škoda je ta, že video na tvcom bylo mrtvé. Ještě že je tu alternativa na tipsportu, kde se sice musím registrovat, ale aspoň to jede.
    Bohužel na stránkách Unie se stále objevují odkazy na tvcom. Ideální by bylo vkládat odkazy rovnou na tipsport a často nefunkční tvcom konečně poslat do hajzlu a minimálně třikrát potom spláchnout…

  • 123 napsal:

    Taky musis neco malo vsadit

Napsat komentář

*