Matěj Jendrišák uniká Martinu Tokošovi, stejně jako Linköping nakonec předběhl Dalen. Foto: www.linkopinginnebandy.se Matěj Jendrišák uniká Martinu Tokošovi, stejně jako Linköping nakonec předběhl Dalen. Foto: www.linkopinginnebandy.se
9. 4. 2016 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišák a Tomašík budou znovu hrát o švédský titul! Češky už ho mají jistý v ženské lize!

 



Vyslanci české florbalové školy budou příští sobotu při boji o mistrovské poháry švédské Superligy u toho. A po dnešním nečekaném postupu žen KAIS Mora je navíc jasné, že si nejméně na ten ženský i sáhnou! Buď Eliška Krupnová z Pixba nebo Tereza Urbánková a Lenka Kubíčková z Mory se stanou historicky prvními českými mistryněmi Švédska. Mohou je doplnit Matěj Jendrišák a Milan Tomašík z Linköpingu, kteří přešli v semifinále přes Dalen.

Crusaders v sérii ztráceli 1:2 na zápasy, ale 3 výhrami za sebou průběh klání zcela otočili. Poslední krok udělali dnešním triumfem 8:4. Klíčové momenty se odehrály během 10 minut hry. Nejdřív 2 vteřiny před koncem 1. třetiny trefil na 2:1 Joakim Ström, načež Tomašík přidal další zásah 19 vteřin po startu prostřední části. Na jeho střelu z brejku ze středu sice Dalen záhy odpověděl, ovšem krátce nato byl vyloučen Martin Tokoš a v přesilovce si vzali domácí 2brankové vedení zpět.

Highlights period 2Linköping leder med 5-3 mot Dalen

Zveřejnil(a) Linköping Innebandy dne 8. duben 2016

To pak ještě vylepšil zblízka Jendrišák, čeští centři vítězů dávali opět důležité góly. „Kolem Vánoc jsem si říkal, že na tyhle zápasy nemáme tým. Chyběli nám určité typy hráčů. Ale s příchodem Milana Tomašíka a Christiana Mattssona jsme dostali nástroje, které jsme potřebovali,“ uvedl kouč Linköpingu Johan Astbrant. Oba jmenovaní se prosadili ve zmíněné sekvenci hry…

Pro Tomašíka je to fantastická cesta. Na podzim hrál druhou nejvyšší švédskou ligu za Visby, do Superligy se vrátil v únoru téměř po roce a nyní bude hrát o titul. Potřetí v kariéře. Jendrišák si zopakuje loňskou účast. Ani jeden z nich se ještě z titulu v kolébce florbalu neradoval. Oba už zažili porážku od Falunu, Tomašík ještě navíc od Storvrety.

A právě s jedním z těchto 2 velkoklubů se příští sobotu střetne české duo znovu. S kým, o tom rozhodne nedělní 7. zápas dramatické série. Storvreta na rozdíl od Linköpingu výhody domácího prostředí k jejímu ukončení nevyužila. Nad Falunem už vedla na zápasy 3:1, jenže teď je srovnáno.

Tereza Urbánková může doufat, že si ve své premiérové sezoně ve Švédsku rovnou zahraje Superfinále.

Tereza Urbánková může doufat, že si ve své premiérové sezoně ve Švédsku rovnou zahraje Superfinále.

V ženském play off se o překvapení postaral obhájce titulu z Mory, tým Urbánkové a Kubíčkové. KAIS určitě nebyl v sérii s IKSU favoritem, přesto jde po výhře 3:1 v sérii dál. Měření sil vyvrcholilo skvělým duelem, v němž IKSU vedlo na hřišti soupeřek už 3:1, ale KAIS dokázal 3 trefami vývoj otočit.

Nakonec musely rozhodnout nájezdy, v nichž si počínala lépe Kubíčkové konkurentka v brankovišti Amanda Hill. „Tenhle zápas se hrál ve špatné aréně, měl být ve stockholmské Tele2,“ mínil kouč vítězek Noel Alm Johansson, že byl duel předčasným Superfinále. Do něj se dosud ve Švédsku probojovala jediná Češka, Martina Čapková předloni s Morou prohrála. Nyní odejde minimálně jedna hráčka z českého tria jako šampionka.

Semifinále play off – 6. zápasy:

Linköping – Dalen 8:4 (2:1, 3:2, 3:1)
Branky: 15. a 49. Gustafsson, 20. Hovlund, 21. TOMAŠÍK, 25. Mattsson, 31. JENDRIŠÁK, 44. Martin Karlsson, 55. Ström – 19. Jim Johansson, 23. Edholm, 35. Kronberg z trest. střílení, 47. Ljunggren. Diváci: 2042. Konečný stav série: 4:2.

Storvreta – Falun 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Branky: 10. Sundstedt, 33. Drews – 19. Fahlström, 35. Galante Carlström, 60. Kvist. Diváci: 2452. Stav série: 3:3.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*