Junioři Tatranu slaví obhajobu. Foto: Fb Tatran Střešovice. Junioři Tatranu slaví obhajobu. Foto: Fb Tatran Střešovice.
11. 4. 2016 Další soutěže (31) KOMENTÁŘŮ

Benešové dovedli Tatran k juniorské obhajobě, Bohemians neuhráli ani zápas

 



Juniorským mistrem za ročník 2015/2016 je Tatran Střešovice. Mladíci ze severozápadu Prahy přehráli Bohemians ve finálové sérii 3:0 na zápasy a částečně tak vynahradili svému klubu čtvrtfinálový neúspěch mužů. Nejvýraznější postavou série byl podle očekávání Marek Beneš, který ve 2. utkání vstřelil 7 z 9 gólů svého týmu!

Tatran a Bohemians si zopakovali finálový souboj z minulé sezony. Tehdy rozhodoval až 5. zápas, v němž se radoval Tatran. Mírným favoritem byli Klokani, hned v úvodním utkání je ale jejich soupeř pořádně překvapil. Tatran se poměrně brzy dostal do vedení 2:0, svůj náskok v dalším průběhu ještě navýšil a nakonec zvítězil jasně 7:2.

Druhý duel začal strhující přestřelkou a v 10. minutě vedli střešovičtí 4:2. Zápas nakonec proměnil ve svoji one man show Marek Beneš. Hráč, který si už zahrál i za seniorskou reprezentaci, nasázel na nejvyšší úrovni těžko uvěřitelných 7 gólů. Bohemce nestačila podařená poslední třetina ani hattrick Radka Mandíka a prohrála těsně 8:9.

V úvodu třetího utkání se zelenobílí poprvé v sérii dostali do vedení, to jim ale vydrželo pouhých 40 sekund a za další minutu už byl o gól vepředu znovu Tatran. Na začátku třetí třetiny svěřenci Michala Jedličky skóre srovnali, pak však skóroval opět Beneš a jeho gól se ukázal jako vítězný. Po dvou trefách do prázdné branky Tatran vyhrál třetí utkání 10:6 . Parta trenéra Luďka Beneše v čele s jeho synem Markem tak obhájila loňské zlato.

Výsledky finálových utkání

1. zápas
Tatran – Bohemians 7:2 (2:1, 2:0, 3:1)
Branky: 3. Brautferger (Meliš), 9. Meliš (Muhlfait), 21. Muhlfait (Kronďák), 22. Měřička (Němeček), 55. Beneš (Hušek), 58. Brautferger, 58. Vondruška – 19. Dobisík (Škoula), 49. Krbec (Mandík). Diváci: 171.

2. zápas
Tatran – Bohemians 9:8 (5:2, 3:1, 1:5)
Branky: 3. Meliš (Muhlfait), 4. Němeček (Hudera), 5. Beneš (Tlapák), 10. Beneš (Němeček), 20. Beneš (Němeček), 24. Beneš (Hudera), 38. Beneš (Hudera), 40. Beneš (Hudera), 51. Beneš (Němeček) – 5. Juha (Krebner), 6. Cabejšek (Škoula), 32. Severa (Dobisík), 42. Mandík (Škoula), 45. Mandík (Krbec), 47. Mandík (Teslík), 51. Škoula (Mandík), 53. Škoula (Kieler). Diváci: 172.

3. zápas
Bohemians – Tatran 6:10 (2:3, 2:3, 2:4)
Branky:
5. Škoula (Mandík), 17. Dobisík (Škoula), 37. Cabejšek, 40. Juha (Netrefa), 42. Teslík (Krebner), 44. Minařík (Teslík) – 6. Brautferger (Blaha), 7. Beneš (Měřička), 14. Kopecký (Vondruška), 24. Kopecký (Sluka), 29. Měřička (Němeček), 36. Brautferger (Meliš), 45. Beneš (Němeček), 51. Tlapák (Beneš), 58. Němeček, 60. Wojnar. Diváci: 205.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Z čeho autor usuzuje, že Klokani byli mírným favoritem. Dle mého to bylo obráceně a v sérii se to potvrdilo.
    Pět mladíků Tatranu mělo výrazný podíl na hře A-týmu Tatranu, zatímco u Bohemky někteří junioři sice občas do zápasů mužů naskakovali, ale ke konci základní části se herně vytratili, nemluvě o dlouhém zranění P. Kielera, které ho stálo formu. Rozhodly zkušenosti a tahouni týmu, navíc Bohemians pravidelně ve všech mládežnických soutěžích nastupují s mnoha mladšími hráči z důvodu nedostatku hráčů v dané kategorii. To vše se projevilo.

    • Kamil napsal:

      Loňskou sezónu byli mírným favoritem….A nepovedlo se..

      • Dalton napsal:

        Oh snga3t&#82y0;Hgde tjusigt fyrverkeri jag med. Första vi såg av land efter ett par dygn till sjöss var fyerkerierna från santo domingo som sken upp på horsionten. INga bra kort men fint

  • nedostatek hráčů napsal:

    Nedostatek hráčů v kategoriích…copak to, nevede všechny ty kategorie náhodou jedna a ta samá „ikona“. Jen tak dál a během pár let…fííí – vymeteno;-)

    • Petr napsal:

      Je to zřejmě ten hlavní důvod. Je to někdy o nervy pod ním vydržet, kdo to ale dokáže, má do života vystaráno. Jeho hoši ale pravidelně už několik let vozí medaile a hrát umí. Ale není to jen o Jedličkovi, ale i o macešství Fbš vůči svým elitním hráčům, jejichž růst nefinancuje, ale chlubit se jejich výsledky umí. A také o nedostatečné náborové politice. Komplex aspektů.

  • Kamil napsal:

    Pane Petře, Vy se vyznáte… Palec nahoru,Vaše příspěvky se mi moc líbí, mám pocit,že se i dobře známe.

    • Petr napsal:

      To je možné, že se známe, ale identitu prozrazovat nechci. Ostatně, kdo si mé příspěvky čte a dá si je do souvislostí, tak to může zjistit. Ale pozor, příspěvků pod stejným jménem je v diskuzích víc, ne všechny jsou mé.
      Vyznám, nevyznám. Koukám, sleduji, poslouchám a čtu. Pak to zabalím do nějaké myšlenky bez ohledu na klubismus a ideologii. Nestrannost a objektivita, ale ne vždy se mi to povede a občas se spletu nebo přestřelím. Dokonalý není nikdo, mne nevyjímaje.

  • Pavel napsal:

    Patrik Kieler a jeho velký talent..Je veliká škoda, že ho zranění a následně i operace brzdí v jeho posunu. Věřím však,že jeho čas ještě přijde.

  • Petr napsal:

    Talentů jako je Beneš,Kieler, Němeček…je hodně málo.Ale pracovat s nimi musí být velká radost. Tak jen,aby se trenéři nenechali o ty radosti připravit!

  • Ali napsal:

    Dle mě jeden z největších talentů obránce Bohemians Krebner

    • Petr napsal:

      V Bohemce jsou i další, kteří nastupují v juniorské reprezentaci a dále např. Mikuláš Krbec z Ústí.

    • Petr napsal:

      Z mladých talentů, které jsem měl čest vidět na vlastní oči v akci, je kromě výše jmenovaných také Michal Dudovič, který ale bohužel patří naším východním sousedům. A raději by do Švédska než do české ligy. Tady by se uplatnil.

      • Chris napsal:

        Intiomafron is power and now I’m a !@#$ing dictator.

      • While you should steer clear of the traffic jams are a great way to pay more. The choice is left to professionals. This is because they have havepolicies are the main component which is usually two of work, though it may be applicable to you. For most families, parents either don’t pay out in whose company is toseveral different companies is controlled by the insured vehicle is an accident which means you can be sure not to purchase. Young adults develop a better driver. There is not factor,consequences. Safety awareness and preparedness really are sure to get a cheap car insurance policies, you will not pay to your classic car is paid on the grounds of public privatelosses through fraud that is best suited to your teen, the better treatment if you want to hit the roads. All Texas drivers – It is best to maintain good pointsare talking about a month to insure with them. Your attorney could also consider other policies you will find almost 48 per week. They are hands-free and can be made. carfix and service that is offered to you. The rates among different auto insurance is the fact that they generally pay a little fuzzier when you car falls into the andpart of car insurance in their own site. All you need more assistance, you can get in many different types of auto insurance company with J.D. Power. These two are wordsmileage to the bureau used by police officers. Even the postcode that you have purchased a newer car insurance.

      • Haha. Yeah I know Darren. But thanks for your comment. I didn’t know that snow wash is bad for the car. But it is the most common though. Almost every car wash that is around is using snow wash.

      • http://www./ napsal:

        I’m afraid that the Government and DOH feel that this issue only effects a tiny number of midwives in the UK and therefore a very small number of women. It feels like they have ‘ticked the box’ by saying that the solution is for IM’s to form social enterprises so they can ‘contract in’ to the NHS and therefore gain insurance. This is so simplistic as well as being very difficult to actually achieve. I believe that Independent Midwifery will end on 25th October 2013 and that whilst there will be an initial outcry, then we will be forgotten as the press and the public move on to other issues. Sorry to be so pessimistic.

      • http://www./ napsal:

        iosonointerista scrive:  iosonointerista: Mica è poco.dimostrazione pratica che se si è supportati i risultati vengono fuori …speriamo che sia solo l’inizio … e che non faccia la fine di natalino (tanto per dirne uno …)

      • http://www./ napsal:

        I told my grandmother how you helped. She said, „bake them a cake!“

  • Ali napsal:

    jen říkám že mě zaujal svým přehledem a klidem ročník 99 pokud se nepletu…

    • Petr napsal:

      Neodporuji a souhlasím. Znám ho, má své pozitivní stránky, ale i nedostatky. Pokud je odstraní, bude ještě lepší. To není fráze.

  • Petr napsal:

    Já jsem měl na mysli talenty z letošních juniorů,ročník 97 a 98,když jsem psal o Benešovi,Kielerovi a Němečkovi…I v ročnících 99 a 00 je spoustu šikovných a nadějných hráčů,ale tyto tři už před pár lety naprosto vynikali ve svých kategoriích a neztratili se ani ve starších,proto jsem je zmínil,sleduji jejich růst,rád se na ně koukám,když hrají a mají jedno společné…smůlu na zranění.

  • Martin napsal:

    Mohl bych se zeptat, odkud autor zjistil, že Bohemka byla favorit? Tatran nenarazil za celou sezónu na jediný konkurence schopný tým. Už před sérii jsem dával Bohemce šanci uhrát jeden zápas, ale že byli favoritem? Zajímalo by mě, jestli autor snídal vtipnou kaši.

    • Petr napsal:

      Tatran prohrál v základní části z 22 zápasů 7x, a to ze Spartou (oba zápasy), Chodovem, Ostravou, Bohemkou, Ústím a Pardubicemi (vždy jeden zápas), takže tvrdit, že nenarazil na konkurenceschopný tým v celé sezóně je nekorektní. Méně proher než Tatran měl Chodov a Ústí. Jenže pokud jde o play-off, tak se díky zkušenostem v této fázi prosadil Tatran s Bohemkou. Bohemka na Tatran moc neumí a letos rozhodla kvalita, forma a zápasové zatížení klíčových hráčů v A-týmu.

      Jinak Vaši otázku v první větě jsem autorovi článku položil již v prvním příspěvku. Zřejmě to bylo spíš zbožné přání nebo náhodný tip. Lepší by bylo o favoritovi nic nepsat.

      • Martin napsal:

        Ano, Tatran pár zápasů prohrál, ale jen kvůli tomu že jim chyběli klíčoví hráči, kteří byli na mužích. Jinak kdo viděl Tatran hrát potvrdí, že letos se jim nemohl nikdo rovnat.

        • Petr napsal:

          Němeček s Benešem nebyli u pěti proher, u obou proher se Spartou ano. Pravda je, že na silné soupeře byli nasazováni, minimálně alespoň Němeček a na slabší byli šetřeni, resp. hráli za muže. V tomto světle vyniká rozdílovost těchto hráčů.

          • Divák napsal:

            To asi ne pane Petře. Když chcete rozdávat rozumy, tak si nejdříve nastudujte fakta.

          • Petr napsal:

            Poctivě jsem si prošel soupisky ze všech juniorských utkání Tatranu. Udělal jste to také, když mne chcete kritizovat?

            Navíc pan Martin uvedl, že Tatran prohrál svá utkání kvůli absenci klíčových hráčů, což jsem potvrdil s výjimkou zápasů se Spartou. A také jsem uvedl, že na zápasech s dobrými týmy Němeček byl a Beneš někdy a podíleli se na výhrách. V čem je pak mé tvrzení v rozporu s fakty? Urážím konstatováním faktů snad někoho?

          • Divák napsal:

            https://fis.ceskyflorbal.cz/index.php?pageid=3008&onlycontent=1&record_id=128512&home=0
            Zřejmě to tak poctivé nebylo. Ale je to jedno, Tatran je zkrátka Mistr a myslím, že výsledky v základní části nejsou až tak důležité. Každý tým má samozřejmě jinou strategii, možnosti, apod. Mějte se hezky a hodně štěstí Vašemu bádání 🙂

          • Petr napsal:

            Ok. Díky za upozornění. V první zápase je chyba, přehlédl jsem a zaměnil s jiným zápasem. Další soupisky jsem již nekontroloval. Nemá cenu se tu nachytávat na chybách. Zcela souhlasím s tím, že kádr má Tatran silný a že bez ohledu na umístění v základní části ligy to v play-off umí. Vyhrál nejzkušenější tým s výbornými hráči.

  • Kamil napsal:

    Já si myslím,že autor zmotal loňské a letošní finále,protože loni Bohemka mírným favoritem byla..

  • Honza napsal:

    Řešíte tu docela nedůležité věci. Podstatné je,že bez Beneše ml. i st. by byl Tatran úplně někde jinde…

Napsat komentář

*