4. 11. 2010 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Chodov má náhradu za Baráka, z Tatranu přijde Novotný

 



Tým Chodova získá novou posilu do brankoviště. Na místo zraněného Jana Baráka se na pražské Jižní Město stěhuje Martin Novotný ze Střešovic. Tatran uvolní svojí trojku na dvouměsíční hostování.

Zranění Jana Baráka nadělalo vrásky na čele trenéra Chodova Lukáše Procházky. Na pozici jedničky se posunul Jan Binder a Pražané hledali na dobu rekonvalescence člena reprezentačního týmu adekvátní náhradu.

Už to vypadalo, že příležitost v A týmu dostane junior Jan Prokeš, který naskočil do zápasu s Tatranem a svým výkonem zaujal. Jenže právě duel se Střešovicemi se stal pro Prokeše zároveň osudným. Mladík si přivodil zranění kolena a v zápase ve Vítkovicích kryl Binderovi záda dokonce trenér brankářů Luděk Pasecký. Chodov tak musel opět hledat.

„Honza Prokeš naneštěstí vypadl hned po zápase s Tatranem a hrát extraligu jen s jedním brankářem je velmi riskantní,“ vysvětluje Lukáš Procházka.

Vedení klubu uvažovalo o angažmá Davida Pešťála, Martina Zicha, ale třeba i o návratu Petra Pajera. Nakonec se Chodov dosáhl dohody na uvolnění Martina Novotného z Tatranu. Ten v létě zaujal především výkonem na Czech Openu, kdy rezervnímu týmu Střešovic pomohl vyhrát B kategorii turnaje.

„S Tatranem jednáme, ale dohodě nic nebrání. Předpokládáme, že Martin u nás dostane šanci,“ říká Procházka.

Na premiéru v dresu Tatranu v extralize doposud Novotný čekal. Letos ale úspěšně odchytal několik duelů v Poháru ČFbU. „Jsem rád, že se mi tato příležitost naskytla a nevidím důvod ji nevyužít. Konzultace s trenérem Tatranu, který se k hostování vyjádřil kladně, byla samozřejmostí. Doufám, že se dostanu do zápasu a okusím extraligu, třeba práve proti Tatranu. Jsou to skvělé zkušenosti,“ říká k přesunu na Chodov Martin Novotný.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*