Florbalisté Austrálie s gólmanen Vladimírem Plockem (40). Foto: facebook Florbalisté Austrálie s gólmanen Vladimírem Plockem (40). Foto: facebook
14. 11. 2016 Mistrovství světa (8) KOMENTÁŘŮ

Slavný kouč Nykky ukázal i na gólmana Plocka! Opět bude hájit branku Austrálie

 



Florbalisté Austrálie nebudou chybět na mistrovství světa ani tentokrát. V Rize pak bude vést tým protinožců věhlasný finský trenér Petteri Nykky. A co může českého fanouška těšit, do konečné nominace se dostal i gólman Vladimír Plocek!

Odchovanec Hipposu Žďár nad Sázavou sice původně vyrazil do Austrálie za studiem, ale domů už se vrací jen málokdy. Usadil se v Perthu, který je jedním z florbalových center a časem se dostal i do australské reprezentace.

Za Austrálii chytal i na posledním světovém šampionátu v roce 2014 a nyní se do výběru vešel opět. Spolu s ním jsou ve výběru i další dva čeští rodáci Tomáš a Daniel Gartnerové. Chybí tentokrát Petr Pražan, který na posledním MS vedl „klokany“ jako kapitán.

Do Rigy vyslali Australané 3 gólmany a 17 hráčů do pole. V základní skupině se střetnou s Dánskem, Polskem a Slovenskem.

AUSTRÁLIE, nominace na MS 2016

Brankáři:

Mitchell Ian George
Ryan Alexandrakis
Vladimir Plocek

Hráči:

Andrew Prior
Cameron McLauchlin Creagh
Carl Hammarlund
Daniel Gartner
David Speldewinde
Gavin Loyd
Patrick Staindl
Jeremy Monckton
Jonathan Suter
Jonathon Veron
Luca Michael Ray-Hills
Matthew Murray
Michael McCallum
Nicholas Moran
Ryan James Doyle
Shaun Warren Frazer
Tomáš Gartner


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • fanynka napsal:

    a na Gartnery jste zapomněli? Ti jsou přece také naši 🙂

  • Kmotr napsal:

    Za chvíli to bude jako v hokejbale. Za každý tým budou hrát „naturalizovaní“ Švédi, Češi, Fini atd. Jestli má vůbec cenu aby na MS tyto týmy hráli…

    • petr napsal:

      Češi v nominaci Austrálie dlouhodobě žijí. Pak je tam Švéd, Švýcar a Brit, zbytek jsou domácí. Austrálie je dodnes přistěhovalecká země.

      To spíš jsou zajímavé mužské a ženské reprezentace Itálie, které jsou z výrazné většiny složeny se švýcarských rodáků s italskými pasy a často hrajícími švýcarské ligy.

    • petr napsal:

      Zajímavé jsou nominace Estonska s několika rodilými Švédy, Thajska se čtyřmi hráči narozenými ve Skandinávii, avšak aspoň zpola thajského původu. Vůbec nejlepší je nominace USA, která zahrnuje pouze jednoho hráče hrajícího v USA, zbytek jsou hráči hrající ve Skandinávii a Švýcarsku.

  • jarda napsal:

    Australany koučuje Nykky, a nás … :\

Napsat komentář

*