Legendární zeď a Martin Vaculík. Foto: Štěpán Černý Legendární zeď a Martin Vaculík. Foto: Štěpán Černý
24. 11. 2016 Ostatní (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran vzpomínal na 25 let úspěchů. Legendy jak za starých časů ucpaly bránu

 



Nejúspěšnější klub české florbalové historie slavil čtvrtstoletí svého vzniku. Ve sváteční den 17. listopadu dorazilo do Střešovice na 600 současných hráčů, fanoušků i pamětníků. Legendy Tatranu byly v akci, sehrály exhibiční zápas a pak také 50 výrazných osobností bylo uvedeno do klubové Síně slávy.

Stejně jako celá historie tatranského florbalu i tato oslava čtvrtstoletí klubu byla okázalá. Hlavním bodem tatranského setkání bylo otevření výstavy mapující kompletní střešovickou historii. K vidění byla plejáda triček, dresů a florbalových holí, se kterými hrály ty největší tatranské ikony a legendy.

Oslavy 25 let Tatranu.

Oslavy 25 let Tatranu.

Nechyběla například ani Jolly Florking, což je hůl Juraje Šádka, se kterou vyhrál kanadské bodování prvního ročníku ligy v roce 1994.

Legendy Tatranu pak vstoupily i na hrací plochu. Týmy oblečené do dobových dresů Tatranu Excalibur a Forzy Tatran sehrály utkání na 2×10 minut a během pouhých 20 minut hry bylo zřejmé, jací výjimeční hráči tvořili tatranskou historii.

Oslavy 25 let Tatranu.

Oslavy 25 let Tatranu.

K vidění pak byly i neuvěřitelné situace, které daly vzpomenout na vývoj pravidel florbalu. Například dokonale zeď postavená v malém brankovišti, kterou předvedla pětice zástupců prvních českých florbalových mistrů stála za to. „Před 20 lety jsme tu bránu těžko takhle ucpali,“ glosoval vtipně Petr Ďarmek situaci, kdy gólman Tomáš Kafka při standardní situaci mohl v klidu stát na velkém brankovišti.

Oslavy 25 let Tatranu, Diana Brennerová a Tomáš Kafka. Foto: Štěpán Černý

Oslavy 25 let Tatranu, Diana Brennerová a Tomáš Kafka. Foto: Štěpán Černý

Oslavy Tatranu pak trochu pokazil superligový duel s Mladou Boleslaví¨, kdy Středočeši především díky kvalitní obraně nepustily střešovické mládí do hry. Ale tak plné tribuny střešovická Stodola opravdu dlouho nepamatovala. Přestávky pak byly využity k uvedení 50 střešovických legend do tatranské síně slávy.

Střešovické legendy. Foto: Tatran Střešovice

Střešovické legendy. Foto: Tatran Střešovice

Po skončení utkání si vzal slovo Martin „Préza“ Vaculík a ve svém proslovu připomněl, že v roce 1989 Češi právě 17. listopadu na Národní třídě vybojovali zpět svobodu. I ta velkou měrou přispěla k tomu, že o pár let později mohli nadšenci a dnešní pamětníci přivést do Prahy první florbalky a nastartovat tu nový sport a novou éru.

Za pětadvacet let plných úspěchů a nezapomenutelných zážitků a sportovních momentů získal Tatran 16 mistrovských titulů a i díky nim je nejúspěšnějším českým klubem.

Oslavy 25 let Tatranu, Martin Vaculík a Hana Smíšková. Foto: Štěpán Černý

Oslavy 25 let Tatranu, Martin Vaculík a Hana Smíšková. Foto: Štěpán Černý


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*