Jarkko Nieminen. Foto: flickr Salibandyliiga, facebook Jarkko Nieminen. Foto: flickr Salibandyliiga, facebook
1. 2. 2017 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Finská liga žije přestupem mezi sporty: Tenisový milionář dal svůj první gól!

 



Florbal je fenomén! Dnes už to ví nejpopulárnější finský tenista historie. Jarkko Nieminen po skončení tenisové kariéry udělal jeden velký přestup! Stal se novou posilou SC Classic Tampere a hned ve svém druhém utkání v Salibandyliize skóroval. Klobouk dolů!

Jeden takový pokus už proběhl ve Švédsku. Helsingborg se před časem rozhodl zpopularizovat svůj klub a angažoval patriota Henrika Larssona. Fotbalová hvězda z Barcelony pak dokonce v jednom ze zápasů Superligy skórovala do prázdné brány při power-play soupeře. Bilance po devíti utkáních? Jeden gól a 5 asistencí! Henrik Larsson byl talent i na florbal.

Henrik Larsson. Foto: facebook FC Helsingborg

Henrik Larsson. Foto: facebook FC Helsingborg

Teď zkouší sport s děrovaným míčkem jiný velmi populární sportovec. Jarkko Nieminen je pro Finy něco jako Radek Štěpánek: tenisový srdcař, který moc rád hrál Davis Cupy a byl i třikrát ve čtvrtfinále grandslamového turnaje. Ve věku 34 let ale už tenisovou raketu pověsil na hřebík. Však už měl vyděláno, tenis mu jen na prize money vynesl 7,74 milionu dolarů (skoro 200 milionů korun).

A tak aby se udržel ve sportvním prostředí, kývl na nabídku SC Classic Tampere. Jeden z nejúspěšnějších finských klubů vede domácí ligu a tenisovou hvězdu nasadil poprvé do utkání už 17. ledna proti Steelers. Na dvanáctibrankovém přídělu ale Nieminen ještě podíl neměl.
Pak však přišel sobotní duel s OLS Oulu. A ve 26. minutě zápasu pas Joonase Pylsyho za hostující obranu. Jarkko Nieminen i ve svých 35 letech přesprintoval beky a šikovnou tečí vyrovnával na 2:2!

Jarkko Nieminen nastoupil v útoku s Lassi Vänttinenem. Foto: flickr Salibandyliiga

Jarkko Nieminen nastoupil v útoku s Lassi Vänttinenem. Foto: flickr Salibandyliiga

Classic pod vedením Petteriho Nykkyho nakonec vyhráli 8:7 po prodloužení. „Nakonec jsme vyhráli, tak můžu být pyšný na ten gól, v opačném případě by mě tolik nehřál,“ usmál se Jarkko Nieminen.

Jeho florbalové premiéry si také všiml populární finský bloger Raine Aarre Siltala, a tak vznikla i povedená videostory o Jarkkově angažmá, tréninku i komentování prvního zápasu.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*