16. 12. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Extraliga podává vánoční předkrm v podobě třináctého kola

 



Světový šampionát je minulostí a o slovo se opět hlásí nejvyšší mužská soutěž. Ta servíruje od čtvrtka do neděle pět utkání třináctého kola, a tak si na své přijde náročný florbalový divák, který je stále namlsaný z bohatého programu finského mistrovství světa.

Bulldogs Brno vs. FbŠ JUREX Bohemians

Ve čtvrtek bude k vidění jediný zápas. Kolo předehrají brněnští florbalisté s pražskými Bohemians, a to kvůli brněnské víkendové účasti ve finále Poháru ČFbU. Favoritem utkání je Brno, které je na šesté pozici. To Pražané jsou na tom o poznání hůř, když jim patří jedenáctá pozice. Brno v posledním kole zdolalo Future, Bohemka podlehla v derby vedoucímu Tatranu.

TJ JM Chodov vs. AC Sparta Praha

Pražské derby. I tak by se dalo charakterizovat utkání mezi Chodovem a Spartou. Pražské derby je také duelem sousedů v tabulce. Chodovu totiž patří sedmá příčka, Sparta je osmá. Mančaft z pražského Jižního města má však zápas s Tatranem k dobru. V posledním kole navíc splnil povinnost, když porazil Pardubice. Sparta vyhrála v nervydrásajícím duelu nad Kladnem a po změně na postu trenéra se výsledkově zvedá.

BILLY BOY Mladá Boleslav vs. 1. SC WOOW Vítkovice

Na šlágr kola se mohou těšit fanoušci v Mladé Boleslavi. Do města automobilového průmyslu totiž zajíždí úřadující vicemistři Evropy z Vítkovic. V utkání budou k vidění hned čtyři bronzoví medailisté ze skončeného MS. Na jedné straně Štěpán Slaný a Ondřej Fojta. Na straně hostí Milan Tomašík a Jan Jelínek. Souboj je zápasem sousedů v tabulce. Domácí okupují druhou příčku, hosté jsou třetí.

Sokol Pardubice vs. FBC Kladno

V rámci třináctého kola hostí Pardubice Kladno. Favoritem jsou hosté ze středních Čech. Ti jsou zatím devátí, domácí Pardubice poslední. Jestli se Kladenští chtějí přiblížit vytoužené osmičce, neměli by na půdě posledního celku zaváhat. Domácí se po podařeném vstupu do sezony trápí. Prošli generační obměnou a zatím marně hledají ztracené sebevědomí.

FBC Remedicum Ostrava vs. FBC Liberec

V posledním utkání, které se v rámci  třináctého kola hraje o víkendu, vyzve ostravské FBC Liberec. Ostravští drží překvapivě čtvrtou pozici, Liberec je desátý. I to vypovídá o rozvržení sil před vzájemným utkáním. Liberec v prvním letošním vzájemném utkání podlehl na domácí půdě Ostravanům 1:4. Oba celky v posledním kole prohrály, a tak se z rokem 2010 budou chtít rozloučit vítězstvím.

* poslední utkání tohoto kola mezi Tatranem a Future se odehraje 13. 1.


Autor: Jan Václav



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*