Patrik Dóža by měl být jedním z tahounů švýcarského týmu. Foto: czechopen.cz/Ota Prášek
8. 6. 2017 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Köniz čeká pátý Czech Open v řadě. Letos s novými švédskými posilami i Dóžou

 



Už je to pro tenhle švýcarský tým docela oblíbená štace. Předloni si zahráli finále, loni svedli báječnou čtvrtfinálovou bitvu s Tatranem. Letos dorazí do Prahy opět s velkými ambicemi. A hlavně s trojicí nových posil. Vedle dvou Švédů bude jednou z ústředních postav týmu i Patrik Dóža! Floorball Köniz je prvním z hvězdných účastníků letošního Czech Open, které představujeme.

Köniz už loni spřádal velké plány. Po návratu dvojice švýcarských reprezentantů Schmockera a Kuchena ze švédské Superligy patřil v domácí lize k horkým favoritům, ale sezona moc dobře nevyšla. V základní části skončil tým na šesté příčce a vyřazení už ve čtvrtfinále ostřílení Kasper Schmocker ani Florian Kuchen nezabránili. „Tu zpackanou sezonu chceme zapomenout co nejrychleji, jak to půjde, a příští rok zase chceme hrát v lize důležitou roli,“ nechal se slyšet právě Kasper Schmocker.

Trenér René Berliat neúspěch přežil, ale brzy po konci sezony začal stavět nový tým. Köniz opustili oblíbení, ale přece jen stárnoucí Švédové Christian Kjellmann a mistr zorro triků Jens Frejd. Ze severu výměnou přišli Hampus Dargren z Helsingborgu a donedávna spoluhráč Matěje Jendrišáka, zadák Jesper Johansson z Linköpingu. Jednou z opor ale má být i Patrik Dóža, kterému náramně vyšly dvě po sobě jdoucí sezony v Česku.

Patrik Dóža. Foto: Štěpán Černý

Patrik Dóža. Foto: Štěpán Černý

„Köniz moc dobře znám, je to ve florbalu jedna z nejlépe fungujících organizací na světě. V týmu mám dlouholeté kamarády, kteří byli nápomocni při mé návštěvě a když se jednalo o kontraktu. Málokde najdete podobné podmínky. Navíc skvělí fanoušci a cela organizace působí velice rodinným dojmem. Nyní jsme přišli tři silní hráči a Köniz i tím jasně dává najevo, jaká je ambice,“ říká český reprezentant.

Pro Dóžu bude letošní Czech Open vlastně štace už ve čtvrtém klubu. Postupně na turnaji vystřídal dresy Tatranu, Chodova a Pixba. Nyní si zkusí švýcarský tým. „Nejvíc určitě vzpomínám na druhý ročník s Pixbem, prohráli jsme až ve finále a celý turnaj jsem si náramně užíval,“ vzpomíná na čtyři roky starou zkušenost.

Patrik Dóža. Foto: Per Wiklund

Patrik Dóža. Foto: Per Wiklund

V srpnu v Praze to tedy bude i příležitost poprvé obléknout červený dres. „Premiéra to asi bude, do Bernu přijedu už před Czech Openem na tréninkové soustředění. Na turnaj se samozřejmě těším, ale je to přece jen letní turnaj, a tak pro mě bude nejdůležitější dobře se připravit na sezonu a poznat své spoluhráče co nejlépe. Tomu samozřejmě první turnaj v mém rodném městě velice pomůže,“ dodává Dóža.

Emanuel Antener si v letošní sezóně připsal za Köniz 40 bodů. Foto: web Floorbal Köniz

Emanuel Antener si v letošní sezóně připsal za Köniz 40 kanadských bodů. Foto: web Floorbal Köniz

Floorball Köniz jezdí na Czech Open pravidelně od roku 2013. Letos poprvé se ale zřejmě bude muset obejít bez tradiční opory. Kapitán a superstřelec Emanuel Antener totiž v průběhu května oznámil konec kariéry ve velkém florbalu.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*