Falun vs. Chodov. Foto: www.czechopen.cz, Pavel Růžička Falun vs. Chodov. Foto: www.czechopen.cz, Pavel Růžička
9. 8. 2017 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Mistr Švédska, mistr Švýcarska a vicemistr Finska! Czech Open opět láká na velká jména

 



Do Prahy se po roce opět sjede klubová florbalová elita. Organizátoři si mnou ruce, na tradičním letním turnaji se totiž představí šampioni ze Švédska, Švýcarska, Česka i vicemistři Finska a loňští obhájci trofeje.

Asi největším lákadlem pro diváky je několikanásobný švédský mistr Falun, který má z turnaje jedno zlato a tři bronzy. „Po sezoně jsme dostali asi dvoutýdenní volno a pak jsme se zase vrátili k tréninku. Falun je vždy připraven pro nové výzvy a v Praze tomu nebude jinak, budeme připraveni,“ hlásí před startem turnaje Thomas Holmgren, opora švédského šampiona.

Na souboje v základní skupině s Falunem se může těšit český mistr Chodov, dále také Ostrava a švýcarské Thurgau.

Výzva čeká také Otrokovice a střešovický Tatran, který loni dokázal dokráčet až do semifinále. Ve skupině totiž tyto týmy narazí na velmi silné duo. Ze Švédska dorazí tradiční účastník Czech Open Pixbo a ze Švýcarska přicestuje vítěz ligy Wiler.

Švýcarský mistr prochází velkou obměnou, tým opustilo až deset hráčů včetně českého útočníka Daniela Šebka, který odešel do Švédska. „Takový hráč by chyběl každému týmu. Budou se ho snažit nahradit hráči nové generace,“ okomentoval odchod klíčového českého forvarda kouč Wileru Radek Sikora.

Zajímavou konfrontaci vyhlíží také český vicemistr Mladá Boleslav. Ve skupině vyzve finské vicemistry z EräViikingit, jediný finský celek v elitní kategorii Czech Open. Nově vzniklý tým loni Czech Open opanoval. „Pokoušíme se zachovat náš tým podobný jako v minulé sezoně. Jsou tam nějaké hráčské změny, ale i letos budeme mít velice silné mužstvo,“ popsal tým před novou sezonou sportovní manažer Joonas Naava.

Czech Open odstartuje ve čtvrtek 10. 8., finálový den na Podvinném mlýně je na programu v neděli. Finále bude vysílat program Nova Sport 1.

Skupina A:

1. SC Vítkovice
FbŠ Bohemians
Floorball Köniz (SUI)
Höllviken IBF (SWE)

Skupina B:

Florbal Chodov
FBC Ostrava
Floorball Thurgau (SUI)
IBF Falun (SWE)

Skupina C:

Sparta Praha
EräViikingit (FIN)
Bulldogs Brno
Florbal Mladá Boleslav

Skupina D:

Panthers Otrokovice
Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
SV Wiler-Ersigen (SUI)
Tatran Střešovice


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*