9. 12. 2012 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Cepek chce vést českou reprezentaci! Nabídku od unie už dostal

 



Je největším favoritem na uvolněný post trenéra české reprezentace, o nějž se vedle něj ucházejí i Radomír Mrázek a Jan Zahalka. Radim Cepek potvrdil, že od činovníků unie už dostal nabídku a má o práci zájem. Českým novinářům to sdělil v průběhu světového šampionátu přímo v Curychu.

Jeden z nejzkušenějších českých florbalistů historie má jasnou vizi. Čekala by ho však spousta práce, český florbal je na dně. Umístění na 7. pozici je pro mužskou reprezentaci nejhorší v historii. A to hráči národního týmu prohlašovali, že pokukují i po zlatých medailích.

Ovšem hra, jakou se Češi prezentovali, nestačila ani na jednoho silnějšího soupeře. Co by se mělo změnit ve hře českého týmu? „Hrát dopředu, dozadu a hlavně začít hrát florbal. Teď je to pinkání,“ říká Cepek.

Možná zaujme post po Tomáši Trnavském. Po muži, který jej před 2 lety z národního týmu vyškrtl. „O tom bych nechtěl hovořit. Byl jsem za nějakých důvodů z reprezentace vyhozen, poukazoval jsem na to, že nejde hrát na výsledky, ale že musíme hrát florbal. A tvrdě jsem šel po tom, abychom se zlepšovali. Možná až moc kriticky, a to se některým nelíbilo,“ vysvětluje Cepek.

Trnavský už před šampionátem věděl, že skončí. Národní tým vedl v podstatě v pozici muže, kterému zaměstnavatel řekl, že s ním dál nepočítá.

Dlouho se však mluví o tom, že se počítá s Cepkem. „Byl jsem florbalovou unií oslovený, stejně jako jiní kandidáti. Je to pro mě velká čest. Uvidíme, jak to dopadne,“ uvedl muž, jenž je českou florbalovou legendou. Nominace na post hlavního trenéra by tak mohla být pro Cepka satisfakcí.

Sám nezastírá, že jej zájem unijních činovníků těší. Národní tým by vést chtěl. „O té nabídce přemýšlím. Zajímá mě to, je to pro mě výzva, uvidíme, jak lidi nahoře rozhodnou,“ přemítá.

Jenže také si uvědomuje, že mu české florbalové prostředí nevěří. „Myslím, že nemám moc velké šance na zvolení, v Čechách mě moc nemají rádi. Jinde v Evropě mám přízeň větší,“ naznačuje, že když nevyjde jeho plán v Česku, zkusí to v některém z jiných národních týmů.

A proč v Čechách vlastně cítí Radim Cepek nenávist? „Je to tím kritickým přístupem. Od hráčů a od okolí vyžaduju disciplínu a perfekcionismus, protože jsem takový sám. Hodně lidem se samozřejmě nelíbí kritika. Český národ ve sportu i v politice funguje trochu jinak, než funguje Evropa. Je tam strašně velká závist, když má někdo úspěch. To vidíme v jiných sportech, i ve florbale,“ myslí si.

Poměry v českém florbale jej zarážejí. „Tyhle nenávisti mezi Prahou a Ostravou, mezi různými kluby, které nejsou schopné spolupracovat, jsou v tomto mladém sportu nejhorší. Jsme amatérský sport a děláme ze sebe profesionály,“ říká Radim Cepek.

Pokud se ke kormidlu opravdu dostane, bude muset český florbal vyléčit. Vystoupení národního týmu na mistrovství světa bylo tragické. „Teď je těžké říci, co bude nutné udělat. Každý trenér má své představy a svou vizi. Tu mám i já. Uvidíme, jestli se to bude dát realizovat,“ naznačuje v otaznících.

Podle informací florbal.cz by mohl Radim Cepek vést národní tým společně se Zdeňkem Skružným. Protikandidáty jsou údajně Radomír Mrázek společně s Danielem Foltou. Nabídku dostal i Jan Zahalka. Další oslovený, Lukáš Procházka, nabídku České florbalové unie odmítl.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • názor napsal:

    jak tvrdě po tom pan Cepek jde je jasné. Už v Curychu byl hráčum na hotelu oznámit že on je ten který to povade dál..Ač unije rozhodne až v půli prosince. Tak se to dělá to je ta nová koncepce.

  • mrazu! napsal:

    snazne prosim a doufam, ze repre povede mraza, clovek s vysledky, ale taky osobnost, ktera bavi!
    cepek neumi dat dohromady vetu, mele nesmysly, pointu nechyti nikdy, vzdy je mi ho v tv i jinde lito
    charisma je dulezite, inteligence rovnez, cepek je trouble maker a nejen kvuli tomu obrovskemu „perfekcionismu a prisnosti na sebe a nasledne i na ostatni“

  • fanda napsal:

    přidám svůj názor na případné angažmá cepek-skružný u mužské repre…z florbalového prostředí vím, že k cepkovi má velká většina hráčů dost negativní postoj a rozhodně to není dáno jeho postoji na náročnost a perfekcionismus, připadalo by mi proto jeho angažování jako dosti problematický krok a to hned na samém počátku, sám jsem cepka sledoval jako hráče v mnoha utkáních a co mě nejvíc vadí, je jeho chování – velká míra provokace, unfair zákroky – pochopitelně skryté, nesportovní chování – třískání heokejkou do stolku rozhodčích atd.atd. tohle neukazuje na člověka s nějakou morální integritou, ale spíše na velké soustředění se na výkony a výsledky a to zakaždou cenu…protože já jsem cepek, legenda a kdo je víc? velmi mi tedy vadí jeho osobnostní předpoklady, které kromě odborných předpokladů považuji za velmi důležité, protože trenér repre musí být taky vemi zdatný manažer a komunikátor, měl by mít u hráčů vysoký kredit a pochopitelně respekt . a to, že cepek hovoří o nenávisti mezi prahou a ostravou mi přijde jako cílené pr z jeho strany….

    • Jan Krzys napsal:

      Je to ubohost, co se to tady deje. Už dávno je jasné kdo repre povede,… Celá UNIE by se mela nad sebou zamyslet!! Kam to spěje??!!

  • john napsal:

    jediný tým, který se herním projevem blíží finům nebo švédům a má s nimi výborné výsledky jsou Vítkovice, jediný klub na kterém je vidět nějaká koncepce jsou Vítkovice, tak proč se tady někdo baví o cepkovi

    • Floyd napsal:

      Opravdu? Byl jste se letos podívat na jejich tréninku především před víkendy kdy se nehrála liga?

      • xDDD napsal:

        souhlasím, ale tohle je věc hráčů… jestli chcou makat nebo ne a měli by si to už uvědomit… tento rok je to maximálně 5-6 chlapců, kteří tomu dávají vše… zbytek jen sedí doma na prdeli a nebo se potlouká v barech…

  • Jan Krzys napsal:

    Unie je rodinný podnik pánu Vaculíků, Šumana, a spol. Udělali dost práce, ale myslí jen na sebe,nejde jim vůbec o florbal jako takový!! Je to tady florbalová mafie!!

    • Aleš P. napsal:

      Když jsou ty Vítkovice tak skvělé a nejlepší, tak se chci zeptat: kolik mají titulů za poslední třeba tři roky, podle toho jak jsou fantastické, tak asi tři ne?
      Zapomínáte na jedno, ve sportu jde především o výsledky!

      • tituly napsal:

        co tim chces rict, ze ma v posledni dobe cepek mnoho titulu? 🙂

        • Aleš P. napsal:

          O Cepkovi tu nepadlo ode mě ani slovo, takže opět nejlepší obrana je útok, hlavně když člověk nemá argumenty. Spíš mě zaráží jak zde na diskuzích všichni tak velebí pana Mrázka (osobně neznám, nic proti němu nemám), čtu jak je jednoznačně nejlepší trenér apod. Nicméně se ptám, dle čeho všichni soudí, podle titulů to asi nebude a že někoho vychoval, prosím vás reprezentace nemá vychovávat, do té se zvou již hotoví hráči. Někdo zde psal, jak pan Cepek dává nesmyslné rozhovory apod. Ale že pan Mrázek v jednom rozhovoru říká A a za pár dní to popírá (na tom stejném portálu) to už zde nikdo neřekne nebo nechce říct 🙂
          Opět se opakuji, ale ve sportu rozhodují výsledky. A ty má i pan Cepek! Ale osobně je mi jendo kdo reprezentaci povede, jelikož to není o trenérech, jako spíše o hráčích a o tom jak se florbal v Česku dělá. A dělá se blbě!

          • ČECH napsal:

            Aleši Poukare, myslíš že si z Tebe všichni sednou na prdel? Panebože probuď se už! Co dokázali Ti tví vyvolení švýcarští kluci? Aljoša to a Ořech tám.. Koho by si navrhoval na post trenéra ty? Smetáka? Myslíš že Remedicum vytáhne z těch sraček? Prosímtě vzpamatuj se už. Když tak narážíš na Vítkovice co dokázali, Tak co si dokázal ve florbale ty?

          • Polak napsal:

            Aleš P. má pravdu, proč Mráza, proč ne Zahy, když už určovat podle výsledků.

          • Aleš Poukar napsal:

            Aleš P. je pouze můj jmenovec, neznám ho a neztotožňuji se s jeho názory. Jsem přesvědčený o tom, že nejlepším repre trenérem by byl Radek Mrázek možná v kombinaci s Honzou Zahálkou.

      • Audit napsal:

        K těm výsledkům jenom jedno, fluktuace hráčů ve Vítkovicích je na takové úrovni, že kdyby tam zůstali stejně jako v Tatranu všichni za poslední 4 roky, tak si myslím, že ty tituly by byly.

  • karel napsal:

    No jak tak tady koukam, kdo chce psa bit hul si vzdycky najde. Nedat nekoumu sanci a hned ho odsoudit je prosta ubohost

    • napsal:

      souhlasím to je česká mentalita. Někoho odsuzovat hned na začátku..(Jsem z Liberce takže vím ,jak uvažují někteří fanoušci např fotbale , když přišel Šilhavý do Slovanu. Hlášky tipu „ježiš Šilhavej co ten tady udělá“ a když loni vyhrál titul ,tak ty samý lidi na náměstí „Jo Jardo super, vždycky jsme ti fandili. To samé bylo ,když přišel Lavička)
      Takže co nejdřív někoho nechat ať se ukáže!

  • Tomáš Stránský napsal:

    Naprosto souhlasím s „Fandou“ , předpokládám, že někdo z vedení Vítkovic. To nic nemění na tom, že mám stejný názor. Jen bych chtěl dodat, že repre trenér přeci nemůže být člověk, který nemá žádný respekt (ne ten sportovní) k hráčům soupeře. Ano, byl to pán hráč, možná ještě je, ale člověk s takovým charakterem přeci nemůže být příkladem reprezentanta florbalu jako takového.

  • Mára napsal:

    Mrázek-Folta

  • Luděk napsal:

    Pokud jsou nebo v historii byli české týmy v kolektivních sportech úspěšné, bylo to díky jejich invenci, kreativitě a schopnosti řešit situace novými a nečekanými způsoby – zkrátka tradiční česká vyčůranost.
    Nyní se ukázalo, že pokud se týmu ordinuje naskriptovaný švýcarský styl (logicky – jak také jinak od „švýcarského“ trenéra), nefunguje to.
    Proto doufám, že se pokud se Radim skutečně reprezentace ujme, bude schopný překročit svůj stín a oprosit se od stejného „švýcarského“ ražení a naskriptovaných systémů (ačkoliv je na ně také jistě zvyklý), a podpoří vznik nové a jedinečné tváře českého florbalu – né že nadále budeme takoví občas horší, bočas lepší, ale neustále kopírující malí Švýcaři.

  • Lopez napsal:

    Opravdu má florbal stále punc školní zábavy a pseudosportu? :
    http://www.sportrevue.cz/glosa-je-florbal-pseudosport-nebo-patri-na-olympiadu

  • fanda napsal:

    nominace nového trenéra reprezentace je velmi důležitý krok do budoucna – když se to povede, může florbal vstát z popela, když se to nepovede, prohloubí se současný marasmus a nejspíše to povede k dalším rozkolům a řevnivosti uvnitř florbalu. to by nikomu neprospělo. mělo by dojít k širokému konsensu a novému vedení reprezentace by se mělo dostát opravdu bezvýhradné podpory všech – hráčů, trenérů, funkcionářů. a to nebude pravděpodobně jednoduché a ukazuje se to i v této minidiskusi. rozhodnutí to musí být velmi zodpovědné a ti co neuspějí by měli v zájmu celého hnutí zapomenout na případné osobní animozity a bezvýhradně podpořit nového trenéra a jeho spolupracovníky. zkusme se soustředit na opravdu důležité věci, které přinesou florbalu profit a prospěch v dlouhodobém horizontu, zkusme ukázat škarohlídům a pochybovačům, že florbal je sportem rozumných a inteligentních lidí, kteří umějí spojit své síly dohromady a táhnout za jeden provaz.

  • ČECH napsal:

    Teda my jsme narod prvni Cepka vyhodime z repre ze mel spatne reci a moc se angazoval a jeho nazory nebyly dobre a ted ho chceme jako trenera:(.. bože at uz je 21.12.2012 ..

  • Michal napsal:

    Obávám se, že jediným koncepčním řešením v současné chvíli je angažovat head kouče ze zahraničí. Respektovaného psychologa a florbalového odborníka, který má představu, co práce šéftrenéra repre obnáší. Jelikož ti dosavadní trenéři všech českých národních kategorií tuto představu hodně pokřivili a činí tak i nadále.
    Žádného asistenta na chlastání, ale skutečně vzdělaného koordinátora, který bude mít poslední slovo a nebude ovlivněn dosavadními vazbami na hráče a kluby. A kde na něj vzít peníze. Výkonný výbor si prostě odpustí výjezdní zasedání v Helsinkách a podobných destinacích a místo toho se zainvestují cesty, pobyt a odměny trenérovi.
    Mírný problém by v případě florbalového výkvětu ČR mohl nastat pouze s angličtinou, a to bohužel i těch 23 let po revoluci…

  • ivan napsal:

    jo, jestli to chce unie poslat jeste vic do kopru, tak je to jednoznacne nejlepsi volba. sazka na minulost, tihle dva mistrici…

  • www napsal:

    Je to jednoduché. Podívejte se kdo a kolik vychoval hráčů pro repre. Za Mrázu hovoří činy…

  • Mája napsal:

    Trenér repré by měl být volen dle dosavadních výsledku např. extraliga a pod .Nevím zda pan Cepek ty výsledky v CHodově má.Jen k jeho rozhovoru závíst- co mu můžu závidět možná toho psa a to je asi vše pane Cepku co Vám závidím. Naopak Vám přeju dovést florbalovou repré na vrchol ale tomu snad nevěříte ani sám.

    • Ray napsal:

      Cepek vede Chodov někdy od srpna-září. Je začátek prosince. Můžu se zeptat, jaké výsledky by měl mít? Nejsem si jistý, jestli je pan Cepek dobrá volba, ale podobní hlupáci jako Vy působí pouze směšně. Předpokládám, že v případě, že se pan Cepek skutečně trenérem reprezentace stane, budete ho kritizovat ještě před prvním turnajem 🙂

  • Máca napsal:

    Mráza je výborný trenér, co se týče Cepka, nelze srovnávat jeho chování jako hráče a jeho chování jako trenéra!! To jsou dvě naprosto odlišný věci!! A at je Cepek jakej je pořádně je to člověk kterej má nejvíc zkušeností z „florbalovýho světa“ a myslim si, že kdyby byl Cepek tak špatnej měl špatný názory a mektal blbosti těžko by se s ním Skružný dával dohromady :)Je vcelku jedno kdo povede českou repre, ale já osobně jsem jednoznačně pro Zahalku. Za něj mluví perfektní přístup, výsledky a motivátor jako prase!!

  • Orel napsal:

    Zahálka by pro to byl skvělej. Mockrát jsem tu četl, že je pro tuto práci potřeba člověk s morálním kreditem a charisma. Mimo to samozřejmě výsledky. Jan Zahálka je proto pro mě volbou číslo 1.

  • ČECH napsal:

    Skružný je tež šašek.

  • Michal napsal:

    Byli jste někdy na trenérském kurzu ve Švýcarsku… sjedou se adepti a trenéři z celé Evropy. Každý trenér má na starosti skupinku tak čtyř adeptů, s níž několik dní pracuje. Předávají zkušenosti, spoluvytváří projekty v oblasti fyzioterapie, psychologie, dělají osobnostní rozbory, navzájem svou práci porovnávají a zohledňují všechny tyto prvky do tréninků a koučování, které samozřejmě praktikují také. Koučing, interaktivní workshop a další moderní prvky vzdělávání. Kurzem to samozřejmě nekončí. Tutoři jsou k dispozici svým svěřencům nepřetržitě i nadále třeba několik let jako konzultanti.
    V ČR… Na akademickou půdu FTVS nastoupí před adepty Karel Vancl nebo Zdeněk Skružný a uvedou přednášejícího. Současně upozorní na povinnou účast. Přednášející následně pustí text na stěnu a dvanáct hodin ho adeptům čte. Potom sdělí, že si to nemuseli psát, jelikož jim to pošle mailem… Ne nadarmo jeden sociolog nedávno prohlásil, že od chvíle, co byl vynalezen Power Point, může přednášet každý debil.
    Místo obhajoby výstupní práce se trenéři dozvědí, že si to pan Skružný přečetl (rozuměj: spočítal stránky a zkontroloval řádkování) a pokud chcete k hodnocení vědět víc, máte jej oslovit mailem. Hlavně, že jsou prodány další licence…
    Opravdu chcete, aby lidé, spojení s tímto systémem nadále vzdalovali český florbal a českou ligu (okradenou o finálovou sérii) od světové špičky????

    • maras napsal:

      pan michal zapomnel dodat ze skruzny za to dostane financni bonus a veskere nove poznatky ulozi do sveho archivu.misto aby se s nimi podelil.kdyz pak s nekym komunikuje tak se drbe v rozkroku(to si mohl dovolit pouze michael jackson)to je priklad kterym se ma cesky florbal ubirat po neuspesnem mistrovstvi. opet bude mit staronoveho saska a palubniho nastenkare ve vedeni reprezentace. je to vlastne takove rusko. pouze si vymeni mista

  • huras napsal:

    Manazerske schopnosti, umeni komunikace, trenerske schopnosti, koncepce, opravdu vam do toho zapada trener s nejvetsimi bicepsy? Zkuste se mu postavit a odepise vas. Na foru si s vami chce dojednat schuzku a vyrikat si to jako chlap s chlapem. Nej prinosnejsi by byla kombinace cizince a Mrazy.

  • :D napsal:

    dal bych tam pazderu

  • dr.chocholoušek napsal:

    vraťme se ke kořenům, o tom kdo bude repre coach rozhoduje přeci VV ČFBU na doporučení komise repre kde Vaculík a další…mimochodem členem této komise je pan Skružný který by měl spolupracovat s Cepkem, už to mi zavání….mají dávno jasno…viz. pozvání některých kandidátů na poslední, dodání podkladů k pohovoru večer před ranní schůzkou atd.
    Já jen chci říct, že to opravdu zavání já na bráchu, brácha na mě…
    to jestli to bude cepek, mrázek, zahálka (myslím si, že cepek +skružný) nemění nic na tom, že vedení čfbu nemá vůbec jasno v koncepci a jen si hřejí polívčičku…

  • karel napsal:

    Pane Dr., nevim co vam na cem zavani, myslim ze jen vytvarite nepodlozene spekulace a snazite se jen najit spinu, ale myslim si ze by bylo lepsi se zeptat pana Skruzneho a samotne komise zda bude sedet v komisi pri volbe reprezentacniho trenera. Myslim si ze pan Skruzny je natolik uvedomeli a moudry clovek , ze by mu to ani jeho svedomi nedovolilo sedet v komisi a sam o sobe rozhodnovat zda bude trenovat reprezentaci ci ne. Nehlede na to ze rozhodnuti komise musi posvetit VV CFBU.

    • xDDD napsal:

      Právě, že pan Dr. tu říká pravdu pravdoucí :DD …. škoda.. a to pozvání na poslední dodání podkladů byla jen komedie, protože se to celkem rychle provařilo kdo bude coachem :))… Já osobně ikdyž pana Mrázka nemám rád za jeho vystupování atd.. ale má výsledky co se týče florbalu v ČR není jiný trenér, který by mohl udělat v příštím repre období větší úspěch.. pan Mrázek má čuch na hráče a ví kam kterého postavit…

      • Hurweeneck napsal:

        Dvojice Mrazek – Culka st. by měla přebudovat reprezentaci. Davaji šanci mladým hráčům, kterým věří a dokážou je rozvíjet a motivovat. Btw, jsou to podle mne treneři, ktěří by o idealnim složení jednotlivych formaci měli celkem jasno před turnajem a nikoliv na jeho konci, pokud vubec… k čemu jinak je
        dvoulety cyklus sehravaní hráčů???

    • dr.chocholoušek napsal:

      prosím Vás Karle, přečtěte si co jsem napsal…ano poslední slovo má výkonný výbor, prosím podívejte se na jeho složení a jména jednotlivých členů..a tento VV rozhoduje na doporučení repre komise!!!!!!!!!

  • Honza napsal:

    Jen ne Cepka – vždyť ho nemá nikdo rád a bohužel všude je ho dost

  • Modern floorball napsal:

    If you want to make it in modern floorball, it is necessary to play floorball with active pressure, constant movement and have courage to play more 1 vs.1 situations. What I’ve followed in recent years, the only team that is constantly trying to reach these goals in their game is Vitkovice. Even though Tatran has won the most cups, you can’t anymore win games against Sweden or Finland with the same low pressure counter-attack tactics that they have used for the last 10 years. Modern floorball needs more innovation and self-confidence to challenge players in 1 on 1 playing, and this is what Mr. Mrazek has been doing with Vitkovice for 10 years now. So if Czech floorball union doesn’t even consider him, it’s a big shame for Czech floorball. And what I’ve followed Cepek’s career during the years, he definately isn’t the leader-type fair play person that his co-players respect without restrictions. Far from it. So good luck to Czech floorball union with the decision. Maybe you should also hear the Czech players who are in the middle of it all.

    • fanda napsal:

      naprostý souhlas, jediný, kdo tlačí florbal do nějakého pozitivního vývoje je mrázek ve vítkovicích, on je ochoten jít do rizika a ne to , jak to hraje tatran – s tím se nedají porazit ani finové , ani švédi. a zajímavý je i postřeh o cepkovi – není typem fair play lídra – tak pod to se mohu podepsat a na jiném místě to taky zmiňuji

  • doktor z hor napsal:

    Mrázek? Ten tomu repre trénování rozumí jak Kozák petrželi…

  • florbal ist napsal:

    Nakonec bude úplně jedno, kdo to bude. Trenéři jsou ve florbale (a v našich podmínkách speciálně) jen figurky, které nakonec stejně dělají ústupky větší než by kdy chtěli, protože si to dirigují hráči sami. Je to vidět v klubech. Pár „schopnějších“ hráčů a trenér je postavený do latě a jestli ne, tak se postarají, aby ho vyštípali (poslední případ FBC).

Napsat komentář

*