Jan Jastřembský patří k pilířům vítkovické obrany. Foto: florbalvitkovice.cz
17. 1. 2018 Český pohár (0) KOMENTÁŘŮ

Pět let jsem nedal nájezd ze hry, smál se Jastřembský. Chce prolomit „kletbu“ a získat double

 



Jan Jastřembský se stal možná nečekaným hrdinou finálového utkání Poháru České pojišťovny mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Je to právě jeho proměněné trestné střílení, které rozhodlo o zisku trofeje pro ostravský celek. Úspěšný exekutor se po utkání usmíval s tím, že pět let nedal nájezd ze hry.

Pocity statného vítkovického zadáka se daly vyčíst z výrazu jeho tváře. „Skvělé, konečně jsme dokázali zvítězit v Poháru, takže spokojenost. Zápas to byl bez branek, takže pro diváky asi ne příliš atraktivní, ale zlomili jsme jej na svou stranu,“ hodnotil utkání.

Při svém trestném střílení věděl, co chce předvést. „Připraveno jsem takové řešení měl, je to jeden z nájezdů, který jezdím,“ prozradil. Přesto prý měl Lukáš Bauer šanci na úspěch. „Bylo to o štěstí, příliš se mi nepohnul do kličky, takže jsem mu to prakticky jen tak plácl pod nohu. Chtěl bych říct, že jsem nedal asi pět let nájezd ze hry, takže jsem si moc nevěřil,“ usmíval se.

V celém utkání padly pouze dvě branky, proto byly defenzívy obou týmů podstatnými součástmi zápasu. „Trochu jsme tušili, že bude rozhodovat jedna chyba. Dostali jsme gól, který šel přes mou osobu, kdy se nám nepovedlo dobře zablokovat, ale jinak si myslím, že jak my, tak Mladá Boleslav jsme blokovali dobře a brankářům pomohli,“ zhodnotil průběh zápasu Jan Jastřembský.

Bere to tak, že úspěšným nájezdem týmu vrátil svou chybu? „Trošku, ale každý může udělat chybu a my hrajeme každý za každého, takže to beru tak, že nájezd je takovou třešničkou,“ řekl.

Vítkovice do nastaveného času rozhodně nešly s tím, že počkají na nájezdy. „Řekli jsme si, že budeme hrát to, co doposud, podle mého názoru byla v prvních dvou třetinách Boleslav o něco lepší, v té třetí jsme zase byli lepší my,“ porovnával vítkovický obránce.

Zápas tak nakonec skončil soubojem dvou klíčových postav zápasu – Lukáše Součka a jeho jmenovce Bauera na druhé straně. „Lukáš famózně zachytal nájezdy, kdy si počkal a střelci pak nevěděli co na něj, ve hře si myslím, že oba brankáři předvedli super výkon, když chytili zhruba stejný počet střel,“ pochválil oba vládce brankoviště.

Před Vítkovicemi teď kromě domácího Superfinále stojí ještě jedna výzva. „Určitě to povzbuzující, ale podle statistik už snad šest let nevyhrál vítěz pohárové soutěže ligu, takže to se nyní budeme ze všech sil snažit změnit. Ligový titul je určitě lákavější,“ vyhlásil Jan Jastřembský nový cíl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*