Christoph Hofbauer s mistrovským titulem. Foto: imagepower.ch / Fabian Trees
22. 1. 2018 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Švýcarská ikona Christoph Hofbauer definitivně ukončil kariéru

 



Jedna z nejvýraznějších postav v historii švýcarského florbalu se rozhodla ukončit hráčskou kariéru po vleklých problémech s kolenem. Čtyřnásobný držitel bronzové medaile z mistrovství světa a devítinásobný vítěz švýcarské ligy s Wilerem-Ersigen měl s kolenem problémy od semifinálového utkání na světovém šampionátu v roce 2016 proti Švédsku, minulý rok na jaře se podrobil operaci. Oznámení o konci kariéry přinesl klub Wiler-Ersigen na svém webu.

Mladšího z bratrů Hofbauerů trápila poškozená chrupavka a po dlouhé rehabilitaci se rozhodl kariéru definitivně uzavřít. „Zažil jsem v tomto sportu neskutečně mnoho krásných chvil a většinu kariéry jsem byl ušetřen zraněním, za což jsem velmi vděčný,“ uvádí 34letý Christoph Hofbauer.

Jeho jméno se výrazně zapsalo do historie Wileru-Ersigen, v jehož dresu odehrál 405 zápasů a nasbíral 630 bodů (374 branek a 256 asistencí). Během kariéry slavil devětkrát zisk mistrovské trofeje, dvakrát s týmem ovládl švýcarský pohár. K tomu navíc v roce 2005 vyhrál Pohár mistrů, kde s Wilerem porazil švédské Pixbo.

Christoph Hofbauer a Galante Carlström. Foto: imagepower.ch/Fabian Trees

Mimo Wiler hrál také dva roky za Dalen ve švédské Superlize. Nesmazatelnou stopu zanechal rovněž ve švýcarské reprezentaci. Za národní tým nastoupil ke 128 zápasům, což je třetí největší počet ve švýcarské historii po jeho bratrovi Matthiasovi a Michaelovi Zürcherovi. Na světovém šampionátu se představil celkem sedmkrát.

S florbalem možná zůstane Christoph Hofbauer i nadále spojený, se svým bratrem má již zkušenosti s vedením tréninkových kempů a trénováním mládeže.


Autor: Ondřej Sluka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*