31. 10. 2011 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Měla jsem strach, jak bude naše hra vypadat, jsem mile překvapena, raduje se Barbora Beranová z Děkanky

 



Pražská Děkanka je asi nejlepším příkladem vyrovnanosti extraligy. Loni získala 15 bodů a posbírala je výhradně s Trutnovem, Olomoucí a Židenicemi. Letos už má bodů 11 a dokázala vyhrát nad Chodovem, Libercem a naposledy nad FBC Ostrava. Ač se zastupující kapitánka Barbora Beranová bála, jak bude hra jejího celku letos vypadat, zatím si může, spolu s celou Děkankou, vesele pískat.

Děkanka prošla v létě razantní obměnou kádru: odešly zkušené hráčky v čele s legendární Dianou Brennerovou, a tak se příliš nepočítalo, že bude pražský klub zlobit. „Upřímně, měla jsem strach, jak to bude letos vypadat. Loni nám bylo předpovídáno, jak se popereme na špici a nestalo se tak,“ potvrzuje názor většiny také Barbora Beranová. „Jsem člověk, který čeká vždy to horší a pak je mile překvapen,“ usmívá se.

Zatím rozhodně být mile překvapena musí – vždyť její tým hned v 1. kole obral o body Chodov, pokračoval Libercem a naposledy porazil ostravské FBC. „Jsme tým, který je hodně bojovný, což nahrazuje fakt, že nedáváme zas až tolik gólů. Navíc zastavíme hodně protiútoků,“ vyjmenovává Beranová přednosti týmu trenérů Tomáše Pechy a Lukáše Rudy. Paradoxně všechny tři zmíněné zápasy vyhrála Děkanka po nájezdech. „A to je vůbec netrénujeme,“ podotýká s úsměvem trenér Tomáš Pecha.

Poměrně radikální průvan v kádru tak nebyl v konečném důsledku na škodu. „Odešly nám bodující opory, ale přišly holky, které chtějí hrát a zaslouží si to. Navíc jsme kompaktní tým, jak dopředu, tak dozadu,“ popisuje obránkyně. „Když porovnám poslední dvě sezony, loňská pro nás byla tragičtější v tom, že jsme neměly v dané fázi tolik bodů a měly úplně jiný kádr,“ vrací se Beranová k loňsku, kdy Děkanka v extralize sbírala první zkušenosti.

Nicméně nechválí jen svůj celek, ale obecně zvyšující se úroveň nejvyšší ženské soutěže. „Všechny týmy, odspoda nahoru, se velice zlepšily, je čím dál těžší hrát jak s Trutnovem, tak s Herbadentem, ač ten výsledek tomu neodpovídá,“ raduje se.

Výhra nad ostravským FBC se sice počítá, ale v týmu byla cítit hořkost ze ztraceného bodu. „Dva body jsou pro nás rozhodující, ale zápas s FBC jsme měly každopádně vyhrát. Přeci jen je to bodová ztráta, která bude znát,“ mrzí kapitánku Děkanky, že její tým neudržel nabyté vedení potřebných 64 sekund do konce.

Prohra s Vítkovicemi pak bolí především kvůli výkonu z prvních dvou třetin. „Nemyslím si, že výsledek 1:5 s Vítkovicemi je až tak špatný, nicméně kdybychom hrály celý zápas tak, jako jsme odehrály třetí část, je výsledek úplně jiný,“ připomíná Beranová, že Děkanka poslední část vyhrála 1:0.

Jenže po celý zápas trápila pražský celek koncovka, míčky končily až příliš často v zámezí. „Je třeba se soustředit na to, kde stojí naše hráčky a kde protihráčky,“ rozebírá Barbora Beranová. „Musíme si dávat přesnější přihrávky přímo na hokejku a míčky zbytečně neztrácet,“ burcuje svůj celek.

Není ale divu, že dosavadní výsledky na Děkance berou. „Ještě není polovina sezony a čekají nás nejtěžší zápasy, ale myslím si, že můžeme být spokojeny. Výsledky mohly být lepší, ale také daleko, daleko horší,“ tuší Barbora Beranová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*