Florbalisté Falunu získali zlato na Czech Open 2018.
12. 8. 2018 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Falun ovládl Czech Open 2018, ve finále se trefovaly hvězdy

 



Jestliže v ženském finále elitní kategorie na Czech Open potvrzovalo Pixbo roli superfavorita turnaje proti Falunu, v mužském zápase o zlato to bylo přesně naopak. Nicméně také zde platilo, že favorit, v tomto případě Falun, si domů zlaté medaile odvezl. Nejlepším českým týmem se stal Chodov, který byl právě Falunem vyřazen v semifinále.

Finále nabídlo taktickou bitvu, v prvních minutách bylo aktivnější Pixbo, následně se dostal ke slovu Falun. Skóre se povedlo ve 12. minutě otevřít Hallénovi. Přesto, že Czech Open je stále přípravným turnajem, tak bylo vidět, že oba celky chtějí vyhrát a na hřišti si ve vyhecované atmosféře nedarují ani centimetr prostoru.

Druhou třetinu otevřel brankou Samuelsson, na jejím konci pak potěšil zaplněnou halu fenomenální Rasmus Enström, při jeho vyloučení pět minut před koncem zápasu ještě vykřesal pro Pixbo naději Stefansson. Poslední branku celého turnaje ale vstřelil Alexander Galante Carlström. Falun tak ve finále Czech Open porazil Pixbo 4:1.

Bronzové medaile si z turnaje odváží domácí florbalisté Chodova, kteří v semifinále podlehli Falunu poměrem 1:10. Jediným úspěšným střelcem Chodova byl Marek Vávra.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*