4. 11. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Musím jít 9 let zpátky, abych našel druhého nejstaršího hráče, smál se ostřílený Kafka

 



V reprezentaci už působí nějaký ten pátek. A nyní figuruje i v plánech Radima Cepka, který začíná skládat tým pro nadcházející světový šampionát. Tomáš Kafka je v týmu suverénně nejstarší, i přesto však má zkušený gólman chuť bojovat o reprezentační pozvánky.

O víkendu nakonec proti původním plánům zasáhl do všech 3 střetnutí. Nejprve odchytal celý zápas proti Švédům, v zápase s Finy vystřídal Baráka, jemuž se zápas nevydařil, a pak ještě vychytal vítězství v nájezdech nad Švýcarskem.

Základní část odchytal jeho kolega Barák, který tak dostal od začátku prostor ve 2 střetnutích. Pro nájezdovou loterii se Švýcary však měli trenéři jasno a zvolili ostříleného fantoma penaltových rozstřelů. „Bral jsem to jako hozenou rukavici. Na nájezdy jsem se těšil, věřil jsem si. A dopadlo to dobře, takže jsem spokojený,“ odmítl Kafka v rozhovoru pro Český Florbal, že by cítil přehnanou nervozitu.

A zároveň přiznal, že využil rad zkušeného znalce švýcarských exekutorů Vojtěcha Skalíka. „Vojta jel nájezd jako první a trestuhodně ho neproměnil. Pak jsem si ho přivolal k sobě, aby pomohl aspoň v roli rádce,“ vysvětloval.

Gólman střešovického Tatranu nakonec zneškodnil všechny 4 pokusy svých soupeřů. „Musím přiznat, že Vojtovy rady byly super. Jak u Zürchera, tak u Hofbauera jsem věděl, co udělají,“ dodal sebejistě.

[youtube]http://youtu.be/vGukVEqOeKs[/youtube]

V týmu je Kafka suverénně nejzkušenější a tohoto faktu si je vědom. „To je trochu průšvih. Musím jít o 9 let dozadu, abych našel druhého nejstaršího hráče. Ale kluci, kteří zde působí, jsou fajn. V týmu nemáme spory a panuje v něm dobrá atmosféra,“ řekl s úsměvem na tváři.

Zároveň ví, že na určitých věcech by měli svěřenci Radima Cepka zapracovat. „Někteří hráči musejí zapracovat na kondici. Když hrajeme se Švédy, nastupují proti nám hory masa a svalů a je to složité, protože někteří naši hubenější útočníci mají s dvoumetrovými Švédy potíže,“ řekl na závěr.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*