Rasmus Enström. Foto: Per Wiklund
9. 7. 2019 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

DOHODA: Elitní švédské kluby zůstanou pod federací, získají kontrolu nad komerčními právy

 



Velká „švédská florbalová revoluce“ se minimálně v následující sezoně definitivně neuskuteční. Absolutní většina elitních týmů se sice nejprve přihlásila do nově vzniklé Premier Floorball League, nakonec ale po jednáních mezi Švédskou florbalovou federací a Asociací klubů švédské Superligy zůstanou pod hlavičkou svazu. Ten přislíbil, že od sezony 2020/2021 budou mít kontrolu nad komerčními právy, což byl jeden z hlavních bodů sporu.

Florbal.cz přinesl po oznámení založení nové soutěže rozhovor s jejím čelním představitelem Andersem Murmanem, nakonec ale projekt Premier Floorball League míří minimálně na rok k ledu.

Mezi kluby a Švédskou florbalovou federací totiž nakonec došlo ke shodě. „Asociace klubů švédské Superligy (FSSL) a Švédská florbalová federace (SIBF) došly k dohodě, která umožňuje dosáhnout společného cíle, tedy vyjednání nového dlouhodobého kontraktu, který vejde v platnost od sezony 2020/2021 a během kterého SIBF garantuje FSSL právo disponovat komerčními právy na nejvyšší florbalové soutěže ve švédském systému,“ píše se v tiskovém prohlášení, které podepsali předsedové obou organizací.

Existující dohoda, která byla jedním z hlavních bodů sporu se o rok prodlouží s tím, že už nyní má FSSL právo vyjednávat s novými partnery, kteří by se do marketingového dění zapojili od sezony 2020/2021. Společným cílem rovněž je, aby tyto smlouvy byly podepsány již během následujícího ročníku.

Kriister Kalte, předseda klubové organizace si pochvaluje možnost prodeje práv už nyní. „Jsme potěšeni, že jsme našli společnou řeč s národní federací, což znamená, že nyní můžeme prodávat a vyvíjet komerční práva pro švédskou Superligu,“ říká.

Národní federace pak vyzdvihla, že tamní florbalové hnutí zůstane pohromadě. „Švédská florbalová federace bude pokračovat ve snaze udržet florbalové hnutí pohromadě. Jsme přesvědčeni, že během podzimu dojde k dohodě, která přinese švédským klubům více peněz a zároveň otevře nové možnosti rozvoje pro švédský florbal,“ uvedla čerstvě zvolená předsedkyně SIBF Märit Bergendahl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*