Falun potřetí v řadě vyhrál Czech Open. Foto: Floorball Czech Open Falun potřetí v řadě vyhrál Czech Open. Foto: Floorball Czech Open
11. 8. 2019 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Zlatý hattrick pro Falun! Dudovič kladl odpor, ale Wiler padl po nájezdech

 



IBF Falun potřetí za sebou ovládl elitní kategorii Czech Open. Švédští vicemistři porazili Wiler ve finále 6:5 po samostatných nájezdech. Švýcarskému celku na lepší výsledek nestačily ani tři přesné trefy slovenského reprezentanta Michala Dudoviče.

Falun se ovšem rozjížděl pomalu, čehož hráči Wileru chtěli využít. Ve 14. minutě otevřel skóre slovenský kanonýr Dudovič. Na gól mu přihrál Radek Sikora junior, který se po celý turnaj prezentoval výbornými výkony. Favorit ovšem ještě do přestávky srovnal. Zasloužil se o to Emil Ruud.

Úvod prostřední dvacetiminutovky byl plně v režii švédského celku. Postupně se trefili Aldeeb, Hallén a Galante-Carlström a Falun rázem vedl 4:1. Wiler si vzal oddechový čas a chvíli hráčům švýcarského týmu trvalo, než se z nepovedeného úvodu druhé části vzpamatovali.

Pak se konečně vrátili zpět do hry. Ve 26. minutě snížil Pylsy a těsně před přestávkou se ze své obvyklé pozice znovu prosadil Dudovič. Stíhací jízdu Wileru přibrzdil svou druhou trefou Emil Ruud. A byl to gól výstavní přesně do horního růžku.

Väänänen a spol. ještě vrhli síly do útoku a vyplatilo se. V 55. minutě Dudovič po třetí přesné ráně zkompletoval hattrick a v 57. minutě potrestal velkou chybu soupeře v rozehrávce Louis. Wiler měl ještě v závěru několik střeleckých pokusů, ale rozhodnout v základní hrací době nedokázal.

A tak se šlo na nájezdy. Nejprve navázal na svou vyrovnávací trefu Louis. Po něm suverénně nájezd proměnil Galante-Carlström. První zaváhání tak přišlo až s pokusem Fina Pylsyho. Lundmark poté proměnil, a protože Väänänenovi ve třetí sérii míček sjel z čepele, radovali se ze třetího titulu v řadě a celkově čtvrtého hráči Falunu.

Výsledek finále Czech Open 2019:

SV Wiler-Ersigen – IBF Falun 5:6 (1:1, 2:3, 2:1) po sam. náj.
Branky:
14. Dudovič (Sikora jr.), 26. Pylsy (Dudovič), 40. Dudovič (Pylsy), 55. Dudovič (Bürki), 57. Louis – 18. E. Ruud (Lundmark), 21. Aldeeb (Johansson), 23. Hallén (Lundmark), 23. Galante-Carlström (Johansson), 46. E. Ruud (Backby), rozh. náj. Lundmark.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*